Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

Στα 780 ευρώ μεικτά και περίπου 650 ευρώ καθαρά ορίζεται ο νέος κατώτατος μισθός, αυξημένος κατά 9,5% όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 780 ευρώ μεικτά και περίπου 650 ευρώ καθαρά ορίζεται ο νέος κατώτατος μισθός, αυξημένος κατά 9,5% όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αύξηση βρίσκεται στο ανώτατο περιθώριο των δυνατοτήτων της χώρας και υπενθύμισε πως ο μισθός το 2019 ανερχόταν στα 650 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζόμενους.

Η απόφαση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε τα σενάρια για μια «γενναία αύξηση», για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Απριλίου.

«Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω, ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από νέες και νέους οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα» είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε:

«Η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που -θέλω να θυμίσω- τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

Υπογράμμισε δε, πως έχει έρθει η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μια «γενναία αύξηση μισθού», λαμβάνοντας το μέρισμα της ανάπτυξης, που καρπώνονται δίκαια όλοι.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα και στις υπηρεσίες είναι αυτοί που θα δουν τη σημαντικότερη διαφορά στους μισθούς τους, καθώς, σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ, είναι οι κλάδοι με το μεγαλύτερο ποσοστό αμειβόμενων στον κατώτατο μισθό, ενώ ο νέος κατώτατος μισθός θα συμπαρασύρει μαζί του και μια σειρά επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται πως το 2011, πριν την είσοδο των μνημονίων στην Ελλάδα, ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανερχόταν στα 751,36 ευρώ.

Κατώτατος Μισθός: Δείτε με ένα κλικ εδώ «Πού ήμασταν, πού είμαστε και πού πάμε (infographic)»
Σημειώνεται πως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου, για την εξειδίκευση των ανακοινώσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου