Τι θα προβλέπει η διάταξη για τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

Ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας μέσα στο έτος θα μπορούν οι πολίτες που επιθυμούν να άρουν την ακινησία των οχημάτων τους, να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας μέσα στο έτος θα μπορούν οι πολίτες που επιθυμούν να άρουν την ακινησία των οχημάτων τους, να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Η σχετική διάταξη που θα προετοιμαστεί από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, πρόκειται να έρθει στη Βουλή μέχρι το τέλος Μαΐου, ώστε να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση για την άρση ακινησίας οχημάτων και για την αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Με βάση τη ρύθμιση εάν κάποιος θέλει να πάρει τις πινακίδες για έναν μήνα θα πρέπει να πληρώσει τα 2/12 των τελών κυκλοφορίας, για τρεις μήνες τα 4/12 και για το υπόλοιπο διάστημα έως το τέλος του έτους καταβάλλοντας τα δωδέκατα που απομένουν έως τότε συν 2/12.

Επισημαίνεται ότι η ανάληψη των πινακίδων, θα μπορεί να γίνει μόνο μία φορά μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι όσοι πραγματοποιούν άρση ακινησίας έστω και για ένα μήνα θα επιβαρυνθούν επίσης από τα αναλογικά τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

cnn.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:33

«Επιστροφή»: Έκθεση ζωγραφικής από τον Χρήστο Δαμιανό

Ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο εικαστικός Χρήστος Δαμιανός προσκαλούν...

Σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος – Παραχωρούνται στον Δήμο το Παλαιό Νοσοκομείο Πύλου και το ακίνητο στις «Σπηλιές»

Μετά από μια επίπονη, συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια αρκετών μηνών, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την πόλη της Πύλου και την τοπική κοινωνία.

Πετρούνιας, Καραλής, Πρεβολαράκη και Δράκου στηρίζουν την πρόταση της ΕΟΕ για τη δημιουργία ξενώνα αθλητών στο ΟΑΚΑ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος παρουσίασε στην εκδήλωση της μεταβίβασης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο στο Ελληνικό Δημόσιο, την πρόταση της ΕΟΕ για δημιουργία ξενώνων στο ΟΑΚΑ για τους αθλητές.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας στην Στρατηγούλα Σακελλαρίου για την εκλογή της ως Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη στην Στρατηγούλα Σακελλαρίου για την εκλογή της