Ασφαλιστικά κενά μεταξύ των ημερών εργασίας, δεν επηρεάζουν το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας

Σε ανακοίνωση προέβη ο ΟΑΕΔ  την 1η Ιουλίου 2019 επισημαίνοντας ότι, "κατόπιν ερωτημάτων που δέχθηκαν κατά τόπους ΚΠΑ του Οργανισμού μας, με αφορμή την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (8/2018), ως προς τη σχέση τακτικής επιδότησης ανεργίας και τυχόν ασφαλιστικών κενών που προκύπτουν, διευκρινίζονται τα κάτωθι."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ανακοίνωση προέβη ο ΟΑΕΔ  την 1η Ιουλίου 2019 επισημαίνοντας ότι, “κατόπιν ερωτημάτων που δέχθηκαν κατά τόπους ΚΠΑ του Οργανισμού μας, με αφορμή την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (8/2018), ως προς τη σχέση τακτικής επιδότησης ανεργίας και τυχόν ασφαλιστικών κενών που προκύπτουν, διευκρινίζονται τα κάτωθι.”

“Θεμελιώδης προϋπόθεση για την ένταξη ενός ασφαλισμένου στην τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας είναι να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 125 ημέρες εργασίας στο διάστημα των 14 μηνών που προηγούνται της απόλυσής του ή της λήξης της σύμβασής του, κατόπιν της οποίας υποβάλλεται η αίτηση για την επιδότηση.

Συνεπώς, τυχόν ασφαλιστικά κενά κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού δεν επηρεάζουν την επιδότηση, εφόσον βέβαια, συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός ημερών εργασίας και εφόσον διαπιστώνεται η εργασιακή σχέση με τον τελευταίο εργοδότη.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους επιδοτούμενους για πρώτη φορά για τους οποίους απαιτούνται επιπλέον 80 ημέρες εργασίας κατά τα δύο πριν την έναρξη της επιδότησης έτη.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πέρα από τους ανωτέρω γενικούς κανόνες, κάθε αίτηση τακτικής επιδότησης ανεργίας κρίνεται ξεχωριστά, δεδομένου ότι η ασφαλιστική ιστορία ενός ασφαλισμένου δεν είναι πανομοιότυπη με ενός άλλου”.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2026 με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε πέντε δημοτικές κοινότητες, καθώς και με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση.

Το 1ο Sea Science Forum στις 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης διοργανώνει στην Αθήνα το 1ο Sea Science Forum, με περισσότερους από 30 ομιλητές να συζητούν επιστημονικά δεδομένα και λύσεις για την προστασία των θαλασσών.

Εργαστήριο Καινοτομίας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών & το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε για πρώτη φορά Εργαστήριο Καινοτομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ, όπου αναπτύχθηκε πρωτότυπο εργαλείο αυτοαξιολόγησης δεξιοτήτων καινοτομίας για στελέχη Περιφερειών.

Μελέτες πολεοδόμησης για Μπούκα και Μαυρομμάτι παρουσιάστηκαν στη Μεσσήνη

Οι μελέτες πολεοδόμησης για τη Β΄ κατοικία Μπούκας και την περιοχή ανατολικά του Μαυρομματίου παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών.