Τέλος Απριλίου έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες

Τις τελικές εισηγήσεις για τις νέες αντικειμενικές αξίες θα καταρτίσει επταμελής επιτροπή που συστάθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας με απόφαση του νέου Γραμματέα Θανάση Δημάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις τελικές εισηγήσεις για τις νέες αντικειμενικές αξίες θα καταρτίσει επταμελής επιτροπή που συστάθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας με απόφαση του νέου Γραμματέα Θανάση Δημάκη.

Η εν λόγω επιτροπή καλείται να βελτιώσει περαιτέρω τις τιμές εκκίνησης που προσδιόρισαν οι ειδικοί εκτιμητές και δεν σχετίζεται με την ειδική τριμελή δευτεροβάθμια επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί τις τιμές εκκίνησης σε περίπτωση αδυναμίας ασφαλούς προσδιορισμού τους.

Οι εκτιμητές ακινήτων στους οποίους ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών να εισηγηθούν τις νέες τιμές ζώνης γνωμοδότησαν πως πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις για το 60% των περιοχών, μειώσεις στο 23% ενώ για το 17% των περιοχών προτείνουν να μην γίνει καμία μεταβολή.

Οι εισηγήσεις αυτές δεν γίνονται αποδεκτές στο σύνολο τους και για αυτό ειδική δευτεροβάθμια επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει να οριστικοποιήσει τις φορολογητέες αξίες.

Έτσι, η επταμελής επιτροπή θα προχωρήσει αρχικά στον προσδιορισμό της «βέλτιστης εκτίμησης» αναφορικά με τις εκτιμήσεις των πιστοποιημένων εκτιμητών, οι οποίες έχουν υποβληθεί στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Εν συνεχεία θα προχωρήσει στη διατύπωση της τελικής εισήγησης τιμών ζωνών προς την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας για τις τιμές που δεν θα παραπεμφθούν στην τριμελή δευτεροβάθμια επιτροπή.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έχει δηλώσει ότι ο μεγαλύτερος όγκος των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος Απριλίου.

insider.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Κυριακή 28 Ιουνίου

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την Κυριακή 28/06/2026, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π., ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ (Κατηγορία 4) Σύμφωνα με την αριθ. 164885/20-05-2026 απόφαση κ. Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας [ΑΔΑ ΨΔΒΡ7Λ1-Π29] απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση

Εντατικοί καθαρισμοί στο οδικό δίκτυο της Κορινθίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας πραγματοποίησαν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Ισθμού και στις εισόδους της Κορίνθου, ενόψει της διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν καθαρισμούς πρανών, τάφρων και νησίδων, καθώς και εργασίες ευπρεπισμού και συντήρησης, με

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 στον Δήμο Τρίπολης

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του δήμου Τρίπολης ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κυρία Μαρία Φράγκου. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ