Νέα ρύθμιση σε 120 δόσεις για όσους μείνουν εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επεξεργάζεται τις τελευταίες λεπτομέρειες ρύθμισης οφειλών με βάση τους κανόνες του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η οποία θα περάσει από τον έλεγχο των δανειστών και στη συνέχεια θα υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επεξεργάζεται τις τελευταίες λεπτομέρειες ρύθμισης οφειλών με βάση τους κανόνες του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η οποία θα περάσει από τον έλεγχο των δανειστών και στη συνέχεια θα υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

Η προωθούμενη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 μηνιαίες δόσεις αφορά σε φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική ιδιότητα και όχι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, που οφείλουν στο Δημόσιο ποσοστό άνω του 85% των συνολικών τους χρεών, ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς δυνατότητα πτωχευτικής διαδικασίας (ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, κ.α..) και όσους χρωστούν έως 20.000 ευρώ προς όλους τους πιστωτές.

Στα βασικά της σημεία, η απόφαση αναμένεται πως θα προβλέπει διαγραφή προσαυξήσεων έως και 95% και της βασικής οφειλής η οποία έχει δημιουργηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 έως και 30% με κριτήριο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Για βασικές οφειλές έως 3.000 ευρώ, η αποπληρωμή τους μαζί με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής θα γίνεται σε έως 36 μηνιαίες δόσεις (κατ’ ανώτατο όριο) με ελάχιστη μηνιαία δόση 50 ευρώ, χωρίς δυνατότητα διαγραφής κανενός ποσού. Για βασικές οφειλές άνω των 3.000 ευρώ, η αποπληρωμή αυτών και των επ’ αυτών προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσμης καταβολής θα γίνεται τμηματικά σε έως 120 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση 50 ευρώ, χωρίς δυνατότητα διαγραφής βασικής οφειλής.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη κάνει χρήση των ισχυουσών ρυθμίσεων σε 12 ή 100 δόσεις. Πάντως, η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

dikaiologitika.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Μετατρέπουμε τη μετάβαση σε ευκαιρία ανάπτυξης-Ένταξη έργων 63,8 εκατ. ευρώ για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Πελοπόννησο

Ένα σημαντικό αναπτυξιακό πακέτο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 63,8 εκατ. ευρώ, εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ανοίγοντας τον δρόμο για κρίσιμες παρεμβάσεις σε υποδομές, εκπαίδευση, κοινωνική πολιτική και ψηφιακό μετασχηματισμό. Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται οκτώ σημαντικά έργα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 63,8 εκατ. ευρώ, μετά την

Με επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή Παράδοση απινιδωτή και εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε φορείς διάσωσης της Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην παράδοση εξοπλισμού προς το Παράρτημα Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Παράρτημα Τρίπολης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης της πρόληψης, της ετοιμότητας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 22 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη από τον

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα και την Κορινθία την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 24 Ιουνίου, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκονται η ΠΕ Αργολίδας και η ΠΕ Κορινθίας (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα και την Κορινθία την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 24 Ιουνίου, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκονται η ΠΕ Αργολίδας και η ΠΕ Κορινθίας (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ