Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί της Παρασκευής (29/03) στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

«Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται για τέταρτη φορά. Όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, από την 1η Απριλίου θα λαμβάνουν 830 ευρώ. Μιλάμε για μία αύξηση 50 ευρώ, που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στόχος της κυβέρνησης ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας»

«Η συνολική αύξηση μαζί με τις προηγούμενες φτάνει το 27% για τον κατώτατο, καθώς το 2019 ήταν 650 ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης παραμένει στο τέλος της τετραετίας o μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Μάλιστα, τόνισε ότι «πρόκειται για μόνιμα μέτρα που αφορούν εκατομμύρια νοικοκυριά που θα ισχύουν και μετά το πέρας της ακρίβειας. Η απόφαση είναι μελετημένη, χωρίς να θίγει αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα. Στηρίζει το εισόδημα χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη μείωση της ανεργίας. Στόχος να ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό».

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ανταγωνίζονται σε τοξικότητα όσο οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές»

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στη Βουλή πριν από την καταψήφιση χθες (28/03) της πρότασης δυσπιστίας:

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ανταγωνίζονται σε τοξικότητα όσο οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές (…) Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον, ο καθένας στο ρόλο του (…) Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας (…) Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και από την εκφορά του λόγου».

«Μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό ή τους αγρότες, Χρειάζονται ευρωβουλευτές με δυνατή εθνική φωνή. Στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας πάει μπροστά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο