“Ψαλίδι” 50% στο ΕΚΑΣ των συνταξιούχων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος με τους δανειστές. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα για την λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και την υλοποίηση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος με τους δανειστές. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα για την λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και την υλοποίηση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου.

Η λειτουργία του ΕΦΚΑ θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2017, καθώς απαιτείται η έγκριση σειράς εγκυκλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα βγει εγκύκλιος με μαθηματικό τύπο για τον επανυπολογισμό έκδοσης νέων συντάξεων, η οποία όμως θα καθυστερήσει να εκδοθεί. Κύκλοι του υπουργείου ξεκαθαρίζουν ότι δεν συζητήθηκε το έκτακτο βοήθημα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ύψους 617 εκατ. ευρώ. Επίσης, δεν συζητήθηκε ούτε η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών θα βγουν οι αναγκαίες εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή της νομοθεσίας, μια εκ των οποίων είναι και αυτή που προβλέπει περικοπές στο σύνολο των δικαιούχων του ΕΚΑΣ που έχουν απομείνει.

Η υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, προβλέπει περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 50%, το οποίο θα καταβληθεί στους δικαιούχους συνταξιούχους στις 20 – 22 Δεκεμβρίου.

enikonomia.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου