Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων 2023 «Η Λακωνία σε πρώτο πρόσωπο», Λιμάνι Γυθείου 14-15-16 Ιουλίου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι στο πλαίσιο των δράσεών του για την στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του και την προώθηση των λακωνικών προϊόντων και υπηρεσιών, διοργανώνει, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, το Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων με τίτλο «Η Λακωνία σε Πρώτο Πρόσωπο», που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 έως την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, στο λιμάνι του Γυθείου και περιλαμβάνει:

Έκθεση λακωνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην προβλήτα του λιμανιού του Γυθείου με ώρες λειτουργίας Παρασκευή και Σάββατο 11:00-14:00 και 17:00-23:00 και Κυριακή 11:00-14:00 και 17:00-20:00 (οι ώρες ενδέχεται να αλλάξουν).

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και γαστρονομίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης με τη διακεκριμένη Ελληνίδα chef κα Ντίνα Νικολάου και την ομάδα της. Ώρες λειτουργίας Παρασκευή και Σάββατο 11:00-14:00 και 17:00-23:00 και Κυριακή 11:00-14:00 και 17:00-20:00 (οι ώρες ενδέχεται να αλλάξουν). Παράλληλα η κα Νικολάου θα συνεργαστεί με τοπικούς μάγειρες και chef για την παρασκευή και παρουσίαση συνταγών με λακωνικά προϊόντα. Θα εκδοθεί και έντυπο με 20 συνταγές (με λακωνικά προϊόντα).

Β2Β συναντήσεις λακωνικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα (προϊόντα: ελαιόλαδο, ελιές, εσπεριδοειδή, γαλακτοκομικά, οίνος, μέλι, σύκα, ζυμαρικά κλπ) με ξένους επιχειρηματίες στο χώρο της έκθεσης, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023. Οι ώρες θα οριστούν μετά την κατάθεση των αιτήσεων.

Παράλληλες εκδηλώσεις παρουσίασης του παραγωγικού προφίλ του νομού μας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης.

Θα παρουσιαστούν τα λακωνικά προϊόντα:
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Επιτραπέζια ελιά
Εσπεριδοειδή
Οίνος Μαλβάζια

Η δράση θα πλαισιωθεί από δρώμενα παρουσίασης του πολιτιστικού, ιστορικού και τουριστικού προφίλ της Λακωνίας καθώς και εκδήλωση για τους υδάτινους πόρους.

Παράλληλα το Σάββατο 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στο Επιμελητήριό μας με τη συμμετοχή συναδέλφων-επαγγελματιών απ’ όλη την Ελλάδα οι οποίοι θα συμμετέχουν και στις δράσεις του Φεστιβάλ.

Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση Λακωνικών Προϊόντων είναι 350,00€ πλέον ΦΠΑ για την παγόδα 3μχ3μ και 500,00€ πλέον ΦΠΑ για την παγόδα 5μΧ5μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις προδιαγραφές των περιπτέρων και τις παροχές στο συνημμένο έντυπο.

Όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής και εξαγωγών και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση πρέπει να υποβάλουν συμπληρωμένη την σχετική αίτηση στο e-mail info@lakoniacci.gr έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023.

Για τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και γαστρονομίας με την chef κα Ντίνα Νικολάου θα χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα προσφορά των επιχειρήσεων/μελών μας. Οι συμμετέχοντες στη δράση θα διαφημιστούν κατά τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Για τη συμμετοχή παρακαλούμε όπως συμπληρωθεί και μας αποσταλεί η σχετική αίτηση στο e-mail info@lakoniacci.gr έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Για τυχόν ερωτήματα: τηλ. 2733022279 εσωτ. 6 κα Γκαραβέλη και εσωτ. 2 κα Σαλάκου

Δωρεάν συμμετοχή Επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου Λακωνίας στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 9-17/09/2023

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και τα Επιμελητήρια της χώρας διοργανώνουν τη συμμετοχή των μελών τους στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.
 
Η 87η ΔΕΘ, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά. Επιπλέον, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ ΑΕ, σχεδιάζει τη διοργάνωση Ημέρας Γευσιγνωσίας, Τροφίμων και Ποτών.
 
Η ΚΕΕΕ λόγω επαναλαμβανόμενης συλλογικής συμμετοχής της ιδίας και των μελών της, απεδέχθη ειδική προσφορά από την ΔΕΘ Α.Ε. η οποία ανέρχεται στα 17,00€/τμ πλέον ΦΠΑ για το ίχνος εδάφους και βασικές υποδομές και 25,00€/τμ πλέον ΦΠΑ για τον βασικό εξοπλισμό. Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να καλύψει το 100% του κόστους συμμετοχής: Ίχνος εδάφους, βασική δομή περιπτέρου/πάγιος εξοπλισμός. Επίσης, θα καλύψει κατά 100% και το κόστος του επιπλέον εξοπλισμού που θα επιλέξουν οι επιχειρήσεις-μέλη του.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής και να την αποστείλουν στο Επιμελητήριο το αργότερο έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00, στο e-mail: info@lakoniacci.gr.
 
Σε περίπτωση μη επάρκειας των τετραγωνικών μέτρων που θα διατεθούν λόγω αυξημένης συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Παρακαλούνται τα μέλη να δηλώσουν τα τετραγωνικά και τον εξοπλισμό σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην έκθεση είναι η εξόφληση των συνδρομών στο Επιμελητήριο Λακωνίας έως και το έτος 2023.
 
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2733022279 & 2733029006 εσωτ. 6 κα Γκαραβέλη και εσωτ. 5 κ. Χαλουλάκος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανατολικής Μανής, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κα Μένεγα Παναγιώτα και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πρόκου Μαριάνθη και Τραγάκη Παρασκευή, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου. Τα παιδιά ήθελαν να ευχαριστήσουν προσωπικά
00:00:00

Σαν σήμερα το 2005 η Έλενα Παπαρίζου κατακτά τη Eurovision

Την Eurovision κατακτά σαν σήμερα στις 21 Μαΐου του...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά. Πολλές ήταν οι συμμετοχές αθλητών καθε ηλικίας που έτρεξαν τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα αθλητή, δρομέα αντοχής και ημιαντοχής. Ο γιος του μαραθωνοδρόμου, Δημήτρης Κυριακίδης έδωσε και φέτος το  παρόν, συγχαίροντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου και τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο