Το ΤΕΕ διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Ελεγκτές Προσβασιμότητας για τα Δικαιώματα Ατόμων με Αναπηρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχέδιου Δράσης για τα Δικαιώματα Ατόμων με Αναπηρία, με στόχο την καταγραφή βελτιωτικών παρεμβάσεων προσβασιμότητας κτηρίων δημοσίου ενδιαφέροντος, το ΤΕΕ διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Ελεγκτές Προσβασιμότητας.

Σύμφωνα με την παρ. 5 άρθρο 1 της ΚΥΑ αριθμ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/121514/1435 (B’ 6010/25.11.2022), η παρακολούθησή τους αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εγγραφής των Μηχανικών στο Μητρώο Ελεγκτών Προσβασιμότητας.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν αποκλειστικά διαδικτυακά τις εξής ημερομηνίες και ώρες:
    1. Τρίτη 28/03/2023, ώρα 16:00
    2. Παρασκευή 31/03/2023, ώρα 10:00

Η διάρκειά τους υπολογίζεται σε 3 ώρες. Κάθε Ελεγκτής απαιτείται να παρακολουθήσει ένα μόνο σεμινάριο.

Σε περίπτωση κωλύματος τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες, θα υπάρξει δυνατότητα μεταγενέστερης ασύγχρονης παρακολούθησης του σεμιναρίου μέχρι την 12η /04 / 2023.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου (σύγχρονη ή ασύγχρονη) απαιτείται η επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής του σεμιναρίου μέσω της εγγραφής στο Μητρώο Ελεγκτών Προσβασιμότητας και η συμπλήρωση-επικαιροποίηση των στοιχείων των Ελεγκτών Προσβασιμότητας.

Για τη λήψη του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης, οι Ελεγκτές Προσβασιμότητας θα πρέπει να εισέλθουν στο σεμινάριο έως και 15 λεπτά από την έναρξή του.

Η παρακολούθηση γίνεται χωρίς κόστος. Η είσοδος στο σεμινάριο γίνεται με χρήση προσωπικών κωδικών myTEE. Απαραίτητη είναι η εγκατάσταση του προγράμματος Zoom Client, η οποία μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας https://zoom.us/download

Περισσότερες πληροφορίες για τους συνδέσμους εισόδου στα σεμινάρια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και θα αποσταλούν στους Ελεγκτές μέσω e-mail.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

  1. Λίγα λόγια για τη Δράση “Να καταστήσουμε Προσβάσιμα σε ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, τα κτίρια που στεγάζουν Υπηρεσίες δημοσίου ενδιαφέροντος”
    Λενούσα Χολέβα, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Εφαρμογής Σχεδιασμού & Ελέγχου Δομημένου Περιβάλλοντος, Γεν. Δ/νση Χωρικού Σχεδιασμού ΥΠΕΝ
  2. Βασικά στοιχεία σχεδιασμού προσβάσιμων κτιρίων
    Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφος Μηχανικός, Εμπειρογνώμων Προσβασιμότητας, Συνεργάτης ΕΣΑμεΑ
  3. Εφαρμογή διαχείρισης ελέγχων και καταχώρισης πορισμάτων Ελεγκτών Προσβασιμότητας
    Κλαίρη Δήμα, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΤΕΕ

Θα ακολουθήσουν απαντήσεις σε ερωτήματα των συμμετεχόντων, που θα υποβληθούν μέσω του προγράμματος Zoom Client.

Η σχετική νομοθεσία έχει αναρτηθεί στο πεδίο ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και το πόρισμα του ελέγχου στο πεδίο ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ του Μητρώου Ελεγκτών Προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιαματικά Μπάνια μελών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορινθίων 2024

Ο Δήμος Κορινθίων με μοναδικό μέλημα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Ιαματικών μπάνιων στην Λουτρόπολη της Αιδηψού και φέτος. Φέτος ο Δήμος μας, αυξάνει την επιδότηση του προγράμματος και επιδοτεί τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που θα λάβουν μέρος, με την δωρεάν μεταφορά: Κόρινθος-Αιδηψός-Κόρινθος, (συμπεριλαμβανομένου του πούλμαν

Περίληψη διακήρυξης για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία

Ανακοίνωση για τις Αιτήσεις Συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - αγόρια - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 1η κατασκηνωτική περίοδο από 17-06-2024 έως 25-06-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο