Πελοπόννησος, Greece

Ρύθμιση χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο στη Βουλή για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και ειδικότερα σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως μεταδίδει το “Βήμα”, με το νέο νομοσχέδιο καταργείται η προσαύξηση 10%, 20% ή 30% που επιβαρύνει την αρχική οφειλή αν καθυστερήσει κάποιος να πληρώσει την 2 μήνες, 1 χρόνο ή 2 έτη αντίστοιχα. Πλέον όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα επιβαρύνονται μόνο με ετήσιο επιτόκιο 8,75% και όχι με επιπλέον προσαυξήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεκαπλασιάζεται το ποσό πάνω από το οποίο θα γίνεται προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο.

Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και οφειλέτες με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ (αφορά μεγάλες επιχειρήσεις και επαγγελματίες), ενώ όσοι οφείλουν ποσά πάνω από 15.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να τα εξοφλήσουν έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις. Σήμερα για τη συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών ισχύει ανώτατος αριθμός δόσεων 72.

Παράλληλα, θα μπορεί κάποιος να καταβάλει μηνιαία δόση και κάτω από 50 ευρώ που είναι το σημερινό ελάχιστο όριο καθώς το ποσό που θα μπορεί να καταβάλλει ο οφειλέτης κάθε μήνα θα εξαρτάται από το μηνιαίο εισόδημά του.

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν χρέη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ το ετήσιο σύνολο των καταβολών δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη (βάσει του προηγούμενου οικονομικού έτους). Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 30% αν η ρύθμιση αφορά και ασφαλιστικές εισφορές.

Τα ποσά που υπάγονται στη ρύθμιση θα προσαυξάνονται με 0,5% μηνιαίως, χωρίς οποιαδήποτε άλλη προσαύξηση, επιβάρυνση ή ποινή, ενώ σε περίπτωση αποδεδειγμένου μηδενικού εισοδήματος κατά τους τελευταίους 12 μήνες, θα αναστέλλεται το σύνολο των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που μπορούν να ληφθούν κατά του οφειλέτη για περίοδο 12 μηνών.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στον εορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία χιλιάδων πιστών εορτάστηκε στην Καλαμάτα η Πολιούχος της πόλης, Παναγία Υπαπαντή. Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τιμές απέδωσαν αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, Φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και Μεσσηνιακοί Σύλλογοι. Καθ’ όλη τη διάρκεια των τελετών

VisitPeloponnese | Πρόσκληση συμμετοχής στη f.re.e Munich 2026 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μόναχο, 18–22 Φεβρουαρίου 2026 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Visit Peloponnese, προσκαλεί επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο περίπτερό της, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης f.re.e Munich 2026, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο από 18 έως 22 Φεβρουαρίου 2026. Σχετικά με την έκθεση f.re.e Munich Η f.re.e αποτελεί τη

Συλλήψεις 7 ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Πελοπόννησο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 09.00 ώρα της...

Έφτασε η ώρα για τη Μεγάλη Τελετή Έναρξης του 13ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Το Καλαματιανό Καρναβάλι δίνει το επίσημο έναυσμα της φετινής...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ