Σε 94 εκ ευρώ ανέρχεται συνολικά η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τις επιχειρήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περίπου 94.000.000 ευρώ έχει διαθέσει συνολικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επιχειρηματικότητα εξαντλώντας ουσιαστικά τους διαθέσιμους προς τούτο πόρους του Ε.Π. “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

“Οσα χρήματα είχε η Περιφέρεια στην διάθεσή της μέσω του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση παντοιοτρόπως των επιχειρήσεων διατέθηκαν” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι συνολικά κατευθύνθηκαν 93.359.710,10 ευρώ προς τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Όπως τόνισε δε, μεθαύριο Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, κατά τη συνάντηση που θα έχει στις 2 το μεσημέρι, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, ένα από τα θέματα που θα συζητήσει μαζί του θα είναι και η δυνατότητα για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολουθεί πίνακας με τις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επιχειρηματικότητα με πόρους του Ε.Π. “Πελοπόννησος 2014 – 2020”:

– 41.000.000 ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης -δηλαδή μη επιστρεπτέα χρήματα- για τις επιχειρήσεις που υπάρχουν στον κατάλογο του υπουργείου Ανάπτυξης και αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας έχοντας υποστεί σηµαντικές οικονομικές ζηµίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου covid-19.

– 11.863.392,61 ευρώ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων αλλά και τον εκσυγχρονισµό υφιστάμενων, δίνοντας κυρίως έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

– 4.571.317,48 ευρώ για την ενίσχυση της χρήσης προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

– 27.000.000 ευρώ προς το ΕΠΑΝΕΚ για τη χρηματοδότηση 160 τουριστικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες ήδη υλοποιούν επενδυτικά τους σχέδια.

– 1.875.000 ευρώ για την ενίσχυση της αναβάθμισης, συμπλήρωσης ή/και επέκτασης ή και δημιουργίας ερευνητικών υποδομών στην Πελοπόννησο, για την εξυπηρέτηση των αναπτυξιακών στόχων της Περιφέρειας.

– 1.250.000 ευρώ στα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τις επιχειρήσεις.

– Υλοποιούνται δράσεις 600.000 ευρώ που έχουν χρηματοδοτηθεί για ‘κουπόνια καινοτομίας” και αναβάθμιση εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου για επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

– 1.500.000 ευρώ – D.M.S.

– 700.000 ευρώ – Θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας (Βαμβακού).

– 3.000.000 ευρώ – Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπεγράφη η σύμβαση για τον Βιολογικό Καθαρισμό Ελαφονήσου | Δημήτρης Πτωχός: Ένα έργο που δίνει οριστική λύση και αλλάζει τα δεδομένα για το νησί

Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Ελαφονήσου», προϋπολογισμού 4.092.417,89 ευρώ, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός έργου καθοριστικής σημασίας για το νησί. Πρόκειται για μια παρέμβαση που δίνει οριστική λύση στη διαχείριση των λυμάτων, ενισχύει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Λαϊκίστικη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ωράριο εργασίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας σε 32-35 με πλήρεις αποδοχές, λίγο πριν την Πρωτομαγιά, οδηγεί σε λουκέτα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Ο κύριος Ανδρουλάκης, με μία πρόταση καθαρά λαϊκίστικη, δεν μπαίνει στον

Πρόσκληση σε επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) με Ιταλούς παραγωγούς τροφίμων, οίνων και καφέ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει, ότι το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας διοργανώνει ημέρα  επιχειρηματικών  συναντήσεων (B2B) με τη συμμετοχή Ιταλών παραγωγών τροφίμων και ποτών. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενίσχυση των εμπορικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων, προσφέροντας τη δυνατότητα για στοχευμένες επαφές, παρουσίαση προϊόντων υψηλής ποιότητας και διερεύνηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών. Ημερομηνία: Τρίτη, 26 Μαΐου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ