Σημαντική ενημέρωση για να αποφύγετε τα πρόστιμα από το ΓΕΜΗ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνέχεια της προηγούμενης του ενημέρωσης σας υπενθυμίζει σε όλα τα μέλη του επιχειρήσεις της Αρκαδίας, ότι στο ΦΕΚ 3542/Β/8-7-2025 έχει δημοσιευθεί η ΚΥΑ 46982/2025, με Τίτλο : “Καθορισμός κριτηρίων επιβολής και ύψους των διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 50 του ν. 4919/2022 στους μη συνεπείς υπόχρεους εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνέχεια της προηγούμενης του ενημέρωσης σας υπενθυμίζει σε όλα τα μέλη του επιχειρήσεις της Αρκαδίας, ότι στο ΦΕΚ 3542/Β/8-7-2025 έχει δημοσιευθεί η ΚΥΑ 46982/2025, με Τίτλο : “Καθορισμός κριτηρίων επιβολής και ύψους των διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 50 του ν. 4919/2022 στους μη συνεπείς υπόχρεους εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και λοιπά σχετικά θέματα”.

Με βάση την ΚΥΑ αυτή, από 01/01/2026 θα επιβάλλονται από τις Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. των Επιμελητηρίων διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) το ύψος των οποίων ορίζεται κατά νομική μορφή και κατά περίπτωση παράβασης και επιβάλλεται στους υπόχρεους εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. (εξαιρούνται οι ατομικές επιχειρήσεις).

Κατόπιν των ανωτέρω έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025 οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ., χωρίς να τους επιβληθεί οποιαδήποτε διοικητική κύρωση, παρακαλούνται:

α) να προβούν στην εγγραφή τους στο Γ.Ε.ΜΗ., εφόσον σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4919/20222 ανήκουν στους υπόχρεους εγγραφής και δεν το έχουν πράξει έως σήμερα,

β) να προβούν σε κάθε καταχώριση που εκκρεμεί, η παράλειψη της οποίας επιφέρει την επιβολή προστίμου,

γ) να προβούν στις καταχωρίσεις για την παράλειψη των οποίων έχουν μπει σε αναστολή καταχώρισης,

δ) να αιτηθούν στην αρμόδια Υ.Γ.Ε.ΜΗ. τη διόρθωση λαθών που έκαναν με δική τους υπαιτιότητα κατά τη σύσταση της εταιρείας τους μέσω της ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης ή στις αυτοματοποιημένες καταχωρίσεις ή κατά την αυτόματη δέσμευση επωνυμίας και/ή διακριτικού τίτλου ή κατά την υποβολή αιτήσεων για την καταχώριση πράξεων του άρθρου 25 του ν. 4919/2022,

ε) να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις που θα λάβουν είτε μέσω αυτοματοποιημένων μηνυμάτων είτε από τις αρμόδιες Υ.Γ.Ε.ΜΗ.

Η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητήριου Αρκαδίας καλεί τις επιχειρήσεις να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους για τυχόν παραβάσεις που έγιναν κατά τη σύσταση εταιρείας μέσω της e-Υ.Μ.Σ. ή για παραβάσεις που έγιναν κατά τη λειτουργία της εταιρείας όπως αυτές αναφέρονται στα  άρθρα 4 έως  11 της ΚΥΑ, το αργότερο μέχρι 31-12-2025.

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις όπως επικαιροποιήσουν το e-mail επικοινωνίας τους στην εφαρμογή του Γενικού Εμπορικού Μητρώου https://services.businessportal.gr/  προκειμένου να ενημερώνονται σε περίπτωση επικείμενου ή επιβληθέντος προστίμου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο τηλέφωνο 2710227141 επιλέγοντας 1-Μητρώο.

 Δείτε το ΦΕΚ 3542/Β/8-7-2025 εδώ.

Επίσης στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό σεμινάριο με θέμα «Διοικητικές κυρώσεις για παραβάσεις σχετικά με την εμπορική δημοσιότητα (ΓΕΜΗ)» στο κανάλι του Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τα μέλη του, προσφέροντας έγκυρη ενημέρωση και εργαλεία προσαρμογής στις εξελίξεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση που δεν υπάγεστε σε κάποια από τις κατηγορίες των παραβάσεων που αναφέρονται στην ΚΥΑ, παρακαλούμε αγνοήστε την παρούσα ειδοποίηση.

 

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Λυγουριού Δήμαινα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Νο 13, στο τμήμα Λυγουριό – Δήμαινα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Οι βασικές εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ολοκληρώνονται, ενώ απομένει η εφαρμογή της οριζόντιας και της κατακόρυφης σήμανσης

Πως αμείβεται η εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου, υποχρεωτική αργία, δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ η αμοιβή όσων δεν εργαστούν εξαρτάται από το σύστημα και τον τρόπο πληρωμής τους.

Η 21η Γιορτή Κάστανου 2026 έρχεται στην Άρνα – Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, παράδοση και διασκέδαση – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η 21η Γιορτή Κάστανου θα πραγματοποιηθεί στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2026, με υπαίθρια αγορά, μουσικές εκδηλώσεις, χορούς και παραδοσιακό γλέντι.

Το Παράλιο Άστρος υποδέχεται το 16ο Catamarans Cup – Συνάντηση ιστιοπλοΐας και φιλοξενίας στη Βόρεια Κυνουρία

Το Γραφείο Δημάρχου Άστρους Κυνουρίας παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του, μεταξύ των οποίων τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση και τον ιστότοπο του Δήμου.