ΔΥΠΑ: «Άνοιξαν» οι αιτήσεις για 39 ειδικότητες υψηλής ζήτησης και αμειβόμενη πρακτική άσκηση

Αιτήσεις συμμετοχής για την εισαγωγή στα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το έτος κατάρτισης 2023-2024, μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις 39 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιτήσεις συμμετοχής για την εισαγωγή στα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το έτος κατάρτισης 2023-2024, μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις 39 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, την αίτηση τους μπορούν να καταθέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου, αποκλειστικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXIS (κλικ εδώ), αρκεί να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού), όλων των ηλικιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σχετική προκήρυξη προβλέπει την εισαγωγή συνολικά 4.290 σπουδαστών και σπουδαστριών στα ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), σε 143 Τμήματα Ειδικοτήτων για το Α’ Χειμερινό Εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2023-2024.

Δικαίωμα εγγραφής στο Α’ εξάμηνο των ΙΕΚ έχουν οι απόφοιτοι της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι των ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Η διαδρομή για την υποβολή των αιτήσεων είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν:

  • τον τίτλο σπουδών και
  • το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,

ενώ όλα τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται (upload) στην αίτηση σε μορφή PDF.

Σημειώνεται πως κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά: έως τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε έως δύο ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Προσοχή: Για να είναι έγκυρη η Αίτηση Υποψηφίου/ας, όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να επισυναφθούν (ανέβασμα δικαιολογητικών “upload”) στην ηλεκτρονική αίτηση σε μορφή pdf.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος

Τα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα (2 χρόνια) θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας και σε ένα εξάμηνο αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Τα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

*Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 στις 23:59.

spot_img
  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΔΥΠΑ
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου