Προκήρυξη για το κυλικείο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναρκαδικής  Ομοσπονδίας Αμερικής (Pan Arcadian Federation of Amerika), σωματείου (οργάνωσης) που εδρεύει στο Σικάγο της Πολιτείας Ιλλινόϊς των ΗΠΑ (880, NorthYorkRoad, Elmhurst, Illinois 60125 USA),  με ΑΦΜ: 998036785

Δηλώνει τα εξής:

Ι. Η ΠΟΑ είναι ιδιοκτήτρια μεγάλου γηπέδου που βρίσκεται στην Τρίπολη στο οποίο υπάρχουν τα κτήρια του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Κατόπιν σύμβασης που έχει υπογράψει με το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και με έξοδά της  αυτή την περίοδο προβαίνει σε ανέγερση ισογείου κτηρίου που κατασκευάζεται στο αίθριο και βρίσκεται ανάμεσα στο κεντρικό κτήριο του Νοσοκομείου και στο κτήριο των επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.). Το εμβαδόν του κτηρίου είναι 115,09μ2, το μέγιστο ύψος 3,67μ και το μέγιστο τελικό ύψος με την κεραμοσκεπή διαμορφώνεται στη στάθμη 4,20μ από το δάπεδο του υφιστάμενου ισογείου. Υπάρχει και εκτεταμένη βεράντα εμβαδού 65 τ.μ., με δυνατότητα να αναπτύσσεται σ΄ αυτήν ικανός αριθμός τραπεζοκαθισμάτων.   Κάτω από το ισόγειο  κτήριο υπάρχει αποθήκη εμβαδού 75 μ2. Το νέο αυτό κτήριο ενώνεται με τους υφιστάμενους ισόγειους διαδρόμους του Νοσοκομείου με ημιϋπαίθριο και υπαίθριο χώρο που θα διαμορφωθεί με κυβόλιθους (πλατφόρμα), εμβαδού περίπου 70 τ.μ, με δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης θα υπάρχουν παρτέρια για λουλούδια και μικρά καλλωπιστικά δένδρα.

Το ανωτέρω περιγραφόμενο όλον κτήριο που θα καλείται στο εξής ΜΙΣΘΙΟ η ιδιοκτήτρια ΠΟΑ επιθυμεί να το εκμισθώσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΛΙΚΕΙΟ –  CAFERESTAURANT & MINIMARKET), σε επιχειρηματία, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κατόπιν της παρούσας δημόσιας ανακοίνωσης – πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Εκτός των άλλων κριτηρίων θα ληφθεί υπόψη η προηγούμενη εμπειρία των υποψηφίων μισθωτών στον τομέα λειτουργίας καταστημάτων  εστίασης και υπηρεσιών παροχής γευμάτων και γενικά παρεμφερών καταστημάτων και η συνέπεια ή μη του υποψηφίου μισθωτή σε προηγηθείσες συμβάσεις μίσθωσης.

Ο εξοπλισμός και η επίπλωση του μισθίου θα γίνει με δαπάνες του μισθωτή.

ΙΙ. Τα ουσιώδη στοιχεία των όρων της μίσθωσης, τα οποία θα συμπεριληφθούν, μαζί με τους άλλους συνήθεις όρους,  σε ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης που θα υπογραφεί, είναι: Η μίσθωση προβλέπεται να αρχίσει περί τα μέσα Ιουλίου του 2023, οπότε υπολογίζεται ότι θα περαιωθεί η κατασκευή του μισθίου. Ο μισθωτής θα αρχίσει να πληρώνει μισθώματα δύο (2) μήνες μετά την παράδοση σ’  αυτόν του μισθίου, ώστε να έχει τον απαραίτητο χρόνο για την εγκατάσταση του  εξοπλισμού, την επίπλωση και γενικά την προετοιμασία για τη λειτουργία  του καταστήματος. Ο χρόνος διάρκειας της θα είναι εννέα (9) έτη. Ως προς το ύψος του αρχικού μηνιαίου μισθώματος, το οποίο δεν μπορεί να είναι κάτω από το ποσό των έξι χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (6.500€), η ΠΟΑ θα αποφασίσει έπειτα από τις προσφορές που θα λάβει, κατά τα κατωτέρω, από τους ενδιαφερόμενους. Το μηνιαίο μίσθωμα θα προκαταβάλλεται, μέσα στις πρώτες πέντε (5) ημέρες κάθε μήνα σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει η ΠΟΑ. Το αρχικό μηνιαίο μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται και θα αυξάνεται, κάθε τριετία,  σε ποσοστό 10% επί του προηγουμένως καταβαλλομένου. Ο μισθωτής κατά την έναρξη της μίσθωσης θα καταβάλει δύο μηνιαία μισθώματα ως εγγύηση. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τις δαπάνες του ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης – αποχέτευσης του μισθίου μαζί με τις υπέρ τρίτων εισφορές, όπως αναγράφονται στους λογαριασμούς που στέλνουν οι αντίστοιχοι οργανισμοί. Η παροχή ρεύματος του μισθίου θα είναι στο όνομα του μισθωτή και η σύνδεση θα γίνει με δικά του έξοδα. Ο μισθωτής θα πωλεί όλα τα είδη και θα διαθέτει όλα τα προϊόντα προς όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο με έκπτωση, μέχρι 20%, από την αναγραφόμενη, τρέχουσα και συνήθη τιμή.

Ο μισθωτής δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει τη χρήση του μισθίου σε άλλο πρόσωπο, ούτε να υπεκμισθώσει αυτό, παρά μόνο με την έγγραφη συναίνεση της ΠΟΑ. Η μή εμπρόθεσμη πληρωμή του μισθώματος καθώς και η παράβαση οποιουδήποτε όρου του συμφωνητικού, δίνει το δικαίωμα στον εκμισθωτή να καταγγείλει την μίσθωση και να ζητήσει την απόδοση του μισθίου.  Ο μισθωτής θα είναι υποχρεωμένος να ασφαλίζει σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης το μίσθιο για περιπτώσεις καταστροφής και ζημιών από οποιαδήποτε αιτία (πυρκαϊά κλπ), σε ύψος αποζημίωσης ανάλογο με την αξία του μισθίου και επίσης να αποκαθιστά άμεσα τις όποιες ζημίες με δικές του δαπάνες, χωρίς καμιά υποχρέωση της ΠΟΑ. Η ΠΟΑ δεν έχει καμιά ευθύνη για ζημιές σε πρόσωπα ή πράγματα, για απώλεια ζωής, βλάβης υγείας κλπ ή για οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό ήθελε λάβει χώρα στο μίσθιο και η ευθύνη αυτή, εφόσον υπάρχει υπαιτιότητα, βαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει αμέσως και εγγράφως την ΠΟΑ για κάθε αξίωση τρίτου κατά της ΠΟΑ.

ΙΙΙ. Οι ενδιαφερόμενοι μισθωτές πρέπει να καταθέσουν σε κλειστό φάκελο τις προσφορές τους στο δικηγορικό γραφείο του Νομικού Συμβούλου της ΠΟΑ, δικηγόρου Τρίπολης  Νικολάου Θ. Δελφάκη, οδός Δεληγιάννη αρ.  6α, τηλ.: 694 4353595, το αργότερο μέχρι 15 Μαΐου 2023. Ο φάκελος, εκτός από την προσφορά τους σχετικά με το ύψος του μηνιαίου μισθώματος, θα πρέπει να περιλαμβάνει και οποιαδήποτε άλλα έγγραφα αποδεικνύουν την φερεγγυότητά τους και τυχόν προηγούμενη εμπειρία τους (π.χ. εκκαθαριστικά της Δ.Ο.Υ. των τελευταίων ετών, έντυπα – Ε9 για ακίνητη περιουσία, συστατικές επιστολές από προηγούμενους εκμισθωτές και γενικά οποιοδήποτε άλλο στοιχείο οι ίδιοι κρίνουν).  Η ΠΟΑ θα εκτιμήσει τις έγγραφες προσφορές – προτάσεις των υποψηφίων και μπορεί να κριθεί αναγκαίο και η δια ζώσης συνάντηση ή η δια των μέσων  τηλεδιάσκεψης συνομιλία μαζί τους. Το μίσθιο και τον χώρο που βρίσκεται αυτό μπορούν να τον επισκέπτονται καθημερινά, κατόπιν συνεννόησης με τον εντεταλμένο της ΠΟΑ Αλέξανδρο Συψή, κάτοικο Τρίπολης, με τηλ.: 697 2713212.

         

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε τρεις κλίμακες για την εκπρόθεσμη πληρωμή τους

Τρεις διαφορετικές κλίμακες θα έχουν τα πρόστιμα για την...

Η Διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Το Arxon.gr δημοσιεύει την διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας...

Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ;

«Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;» από την...

Καιρός: Ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές

Αίθριος αναμένεται σήμερα, Σάββατο (18/5) ο καιρός στις περισσότερες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο