ΥΠΑΑΤ: «Κλείδωσαν» οι αποζημιώσεις για ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια

Με 70 ευρώ ανά στρέμμα θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί βερίκοκων, ροδάκινων, νεκταρινιών στην Ημαθία, την Πέλλα, τη Φλώρινα, τη Λάρισα και την Κοζάνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με 70 ευρώ ανά στρέμμα θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί βερίκοκων, ροδάκινων, νεκταρινιών στην Ημαθία, την Πέλλα, τη Φλώρινα, τη Λάρισα και την Κοζάνη.

Η αποζημίωση αφορά τις συνέπειες που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί λόγω της ενεργειακής κρίσης και το αίτημα δέσμευσης του ποσού προωθήθηκε σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση αφορά 246.315 παραγωγικά στρέμματα και περιλαμβάνει όσους παραγωγούς δεν έχουν ήδη λάβει αντίστοιχη αποζημίωση. Στο ίδιο αίτημα περιλαμβάνεται δέσμευση ποσού για αποζημίωση για ζημιές λόγω βροχοπτώσεων του καλοκαιριού στις ίδιες περιοχές και για τις ίδιες καλλιέργειες.

Όσοι παραγωγοί είναι δικαιούχοι και των 2 μέτρων θα λάβουν συνολικά 150€ (70€ + 80€) ανά παραγωγικό στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 135€ (70€ + 65€) για τα ροδάκινα μεταποίησης. Το 2ο μέτρο αφορά 177.141 παραγωγικά στρέμματα.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα παραπάνω μέτρα αποζημίωσης στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καταβάλλεται το 50% της προβλεπόμενης αποζημίωσης.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου