Νέες υπηρεσίες IRIS και online ΔΙΑΣ για εργοδότες και οφειλέτες από τον e-ΕΦΚΑ

Νέες επιλογές πληρωμών για εργοδοτικές εισφορές και καθυστερούμενες οφειλές παρέχει πλέον ο e-ΕΦΚΑ, ο οποίος προχωρά σε αναβάθμιση των υπηρεσιών του, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλασσόμενων πολιτών και την ενίσχυση της εξυπηρέτησής τους. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024, οι εργοδότες και οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω των […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες επιλογές πληρωμών για εργοδοτικές εισφορές και καθυστερούμενες οφειλές παρέχει πλέον ο e-ΕΦΚΑ, ο οποίος προχωρά σε αναβάθμιση των υπηρεσιών του, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλασσόμενων πολιτών και την ενίσχυση της εξυπηρέτησής τους.

 

Οι πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS και μέσω Online ΔΙΑΣ θα ενημερώνουν αυτόματα τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την άμεση καταχώρηση των συναλλαγών και την άμεση έκδοση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την ταχύτητα της διαδικασίας

Όπως ενημερώνει σχετικά ο e-ΕΦΚΑ, με τις νέες αυτές υπηρεσίες, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν την εκκαθάριση των πληρωμών από τις τράπεζες, η οποία στο παρελθόν απαιτούσε αρκετές ημέρες.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυνατότητες αυτές θα επεκταθούν και για τις εισφορές των Μη Μισθωτών (αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών) μέχρι το τέλος του έτους, υποστηρίζοντας έτσι τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2026 με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε πέντε δημοτικές κοινότητες, καθώς και με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση.

Το 1ο Sea Science Forum στις 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης διοργανώνει στην Αθήνα το 1ο Sea Science Forum, με περισσότερους από 30 ομιλητές να συζητούν επιστημονικά δεδομένα και λύσεις για την προστασία των θαλασσών.

Εργαστήριο Καινοτομίας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών & το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε για πρώτη φορά Εργαστήριο Καινοτομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ, όπου αναπτύχθηκε πρωτότυπο εργαλείο αυτοαξιολόγησης δεξιοτήτων καινοτομίας για στελέχη Περιφερειών.

Μελέτες πολεοδόμησης για Μπούκα και Μαυρομμάτι παρουσιάστηκαν στη Μεσσήνη

Οι μελέτες πολεοδόμησης για τη Β΄ κατοικία Μπούκας και την περιοχή ανατολικά του Μαυρομματίου παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών.