Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Γιάννης Τρουπής: «Κομβικής σημασίας ο ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Κόμβο Βιοοικονομίας Μεγαλόπολης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κομβικός ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την επιτυχία του Κόμβου Βιοοικονομίας, του εμβληματικού έργου του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Μεγαλόπολης, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της τεχνικής συνάντησης του Προέδρου του κ. Γιάννη Τρουπή με τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος (ΕΥΔΑΜ) την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στην έδρα του Επιμελητηρίου. 

«Πυρήνας του συνολικού προγράμματος, αλλά και του συγκεκριμένου εμβληματικού έργου στρατηγικής σημασίας είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και σημείωσε «το Επιμελητήριο από νωρίς το αντιλήφθηκε και είναι έτοιμο να συνδράμει αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τα στελέχη της ΕΥΔΑΜ, τόσο για την ανατροφοδότηση του προγράμματος με τα πραγματικά δεδομένα της επιχειρηματικότητας, όσο και για την ενεργό συμμετοχή μας στην υλοποίηση των δράσεών του». 

Ο κ. Τρουπής πρόσθεσε ακόμη «είναι βέβαιο ότι από το έργο αυτό δύναται να ωφεληθούν άμεσα οι υφιστάμενες επιχειρήσεις των Δήμων Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, που ανήκουν στο συγκεκριμένο εδαφικό σχέδιο, και να δοθούν κίνητρα για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων, μετασχηματίζοντας την οικονομία της περιοχής δίνοντάς της ταυτόχρονα νέα προοπτική».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής εξετάστηκε και το πλαίσιο συνεργασίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τους λοιπούς φορείς που θα συμμετέχουν στο έργο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τους Δήμους του εδαφικού σχεδίου, το ΣΕΒΙΠΕΤ και τους λοιπούς φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, αλλά και τις δομές που έχουν προγραμματιστεί να δημιουργηθούν (συνεργατικός χώρος, θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, μηχανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας). 

Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτριος Πετρόπουλος, τα στελέχη της ΕΥΔΑΜ κα Αλεξάνδρα Μαυρογονάτου, κα Όλγα Καρβελά, κ. Λάμπρος Λιακόπουλος και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΥΔΑΜ κ. Παντελής Κούκος  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανθεκτικότητα και ποικιλομορφία ως καταλύτες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης – Η περίπτωση της Επιδαύρου στο επίκεντρο διεθνούς ακαδημαϊκού διαλόγου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου στη Μάδαρα Αρχαίας Επιδαύρου, η επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ανθεκτικότητα και Ποικιλομορφία ως βασικά πλεονεκτήματα στην Ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών – Η Επίδαυρος ως Περίπτωση Μελέτης». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Αργολίδας, του Δήμου Επιδαύρου και του Κέντρου Αριστείας για τον

Δημήτρης Πτωχός: «Το Μελιτζάzz είναι η ψυχή της Τσακωνιάς και η έμπνευση για όλη την Περιφέρεια»

Melitzazz 2025 | «Τζουμπελού»: Η γιορτή της Τσακωνιάς επιστρέφει στο Λεωνίδιο 3 – 6 Ιουλίου Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  16 Ιουνίου η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Melitzazz 2025, του ξεχωριστού φεστιβάλ του Λεωνιδίου που επιστρέφει φέτος από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου, με τίτλο «Τζουμπελού»

Εγκρίσεις κρίσιμων έργων και πρωτοβουλιών με γνώμονα την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη λειτουργικότητα από την Περιφερειακή Επιτροπή

Υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστου Λαμπρόπουλου, συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή, λαμβάνοντας σειρά σημαντικών αποφάσεων που αφορούν έργα υποδομής, τεχνικές παρεμβάσεις, κοινωνική οργάνωση και πολιτιστικές δράσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Με γνώμονα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων:

Υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 17 Ιουνίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 17 Ιουνίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ