Εξωστρέφεια, επενδύσεις και αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής | γράφει ο Χρήστος Στάικος

Βάλαμε τις βάσεις αυτή την περίοδο μέσα από ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων. Συνεχίζουμε με νέους στόχους καθώς και με ένα Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που για πρώτη φορά στη χώρα κατέθεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοστολογημένα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα:

- Υλοποιούμε νέο πλαίσιο Στρατηγικών Επενδύσεων με στόχο το διπλασιασμό των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων μέχρι το 2025.

- Υλοποιούμε και διευρύνουμε το σχέδιο δράσης για την υποστήριξη των εξαγωγών με στόχο την αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2025.

- Αξιοποιούμε χρηματοδοτήσεις 15 δισ. για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία την επόμενη 4ετία.

- Πρωταγωνιστούμε στη μάχη για την κλιματική αλλαγή με ριζική στροφή στην πράσινη ενέργεια. Στόχος μας, 32% παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και 32,5% εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι το 2030.

- Άμεσα εκπονούμε περιφερειακά σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως το 2020.

- Ολοκληρώνουμε μέχρι το 2021 το Εθνικό Κτηματολόγιο

- Εντάσσουμε τη γεωργία στην ψηφιακή εποχή, με στόχο το 50% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της χώρας, εώς το 2020, να καλύπτεται από ψηφιακές τεχνολογίες.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Όνομα: Χρήστος Στάικος
  • Ιδιότητα: Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
  • Φωτο: Φωτο
  • Βιογραφικό: Μεγάλωσε στην Τρίπολη Αρκαδίας όπου και γεννήθηκε το 1979. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη των Τμημάτων Ενέργειας και Μεταφορών, ενώ υπήρξε μέλος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας. Εντάχθηκε στην αριστερά και τη Νεολαία Συνασπισμού το 1999, με ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικά, φοιτητικά και περιβαλλοντικά κινήματα. Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη «Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υλοποίησε ερευνητική δραστηριότητα σε ζητήματα διαχείρισης περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής. Καθώς επίσης αφιέρωσε ιδιαίτερη σημασία και απασχολήθηκε σε τομείς βιώσιμης ανάπτυξης. Ασχολήθηκε ενεργά σε πολιτιστικές δραστηριότητες, συμμετείχε σε θεατρικές ομάδες και θεατρικές παραστάσεις. Αγαπά τον αθλητισμό ενώ υπήρξε ο ίδιος αθλητής του μπάσκετ στο Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας. Αρθρογραφεί στον Τύπο για θέματα πολιτικά, θέματα της ειδικότητάς του αλλά και θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2017 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr