Ξεκίνησε από το Ναύπλιο με τελικό προορισμό τη Βυτίνα το Χειμερινό Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ (βίντεο)

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου το φετινό διήμερο Χειμερινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ με 70 συμμετοχές ιστορικών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για μια εκδήλωση ιστορικών αυτοκινήτων που συνδυάζει αρμονικά την περιήγηση και τον συναγωνισμό σε ειδικές διαδρομές ακρίβειας. Περιλαμβάνει δυο κατηγορίες την TOURING και την REGULARITY.

Στην κατηγορία Touring έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο περιηγητικό μέρος που συνδυάζει πλοήγηση και μερικές ειδικές ακρίβειας με σχετικά χαμηλές ΜΩΤ ώστε να απολαμβάνεται η φύση και η οδήγηση στις ειδικές διαδρομές, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και διαγωνιστικό ενδιαφέρον.

Στην κατηγορία Regularity πρωταρχικό ρόλο έχει το διαγωνιστικό μέρος με αρκετές ειδικές διαδρομές και χρονομετρήσεις. Οι ειδικές ποικίλουν ώστε κάποιες να είναι τεχνικές και απαιτητικές και άλλες πιο γρήγορες, με την νυχτερινή ειδική των 30 χιλιομέτρων να αποτελεί από μόνη της πρόκληση για τους sportsmen της regularity.

Τα πληρώματα και των δύο κατηγοριών ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου από την προβλήτα «Π» της παραλίας του Ναυπλίου με θέα το Μπούρτζι και το Παλαμήδι.

Τα πληρώματα αφού διανύσουν διαδρομές στα όρια της Αργολίδα και της Αρκαδίας θα περάσουν από το Άστρος Κυνουρίας και θα κατευθυνθούν προς το μαγευτικό δάσος, με καστανιές, της Καστάνιτσας.

Προορισμός τους, για ανασυγκρότηση, οι Καρυές, το χωριό των ομορφότερων Ελληνίδων που η παρουσία τους ως κόρες αγάλματα κόσμησαν το Ερέχθειο της Ακρόπολης των Αθηνών.

Στην πλατεία του χωριού υπάρχει επιλογή για γεύμα ή καφέ σε ένα από τα καταστήματα και οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφθούν το μνημείο των Καρυάτιδων, πιστό αντίγραφο του Ερεχθείου της Ακρόπολης στον λόφο του χωριού.

Μετά την ανασυγκρότηση τα πληρώματα της κατηγορίας Touring θα κατευθυνθούν ελεύθερα στην Βυτίνα για την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας και για τη βραδινή διαμονή. Για την κατηγορία Regularity το διαγωνιστικό μέρος συνεχίζεται με κατεύθυνση προς Μεγαλόπολη μέσω Βλαχοκερασιάς. Από εκεί καταλήγουν στη γραφική Αλωνίσταινα για μικρή ανασυγκρότηση και προετοιμασία για την βραδινή ειδική διαδρομή των 30 χιλιομέτρων. Για τον λόγο αυτό η νυχτερινή ειδική θα έχει ξεχωριστή αθλοθέτηση. Τελική κατάληξη και ολοκλήρωση πρώτης ημέρας η Βυτίνα και για την κατηγορία Regularity.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, την τιμητική τους έχουν πανέμορφες διαδρομές που θα απολαύσουν όλοι οι αγωνιζόμενοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα πληρώματα και των δύο κατηγοριών θα εκκινήσουν από την Βυτίνα και αφού περάσουν από Βλαχέρνα και Λεβίδι θα ανέβουν στο χιονοδρομικό του Μαινάλου. Από εκεί θα κατηφορίσουν για Αλωνίσταινα ώστε να φτάσουν στο όμορφο Λιμποβίσι για ανασυγκρότηση. Μετά την ανασυγκρότηση η κατηγορία Touring θα επιστρέψει ελεύθερα στον τερματισμό στη Βυτίνα ενώ η κατηγορία Regularity θα κάνει την τελευταία ειδική με κατεύθυνση τον τερματισμό της Βυτίνας από άλλη διαδρομή.Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει γεύμα απονομής στην παραδοσιακή ταβέρνα «Το Αρχοντικό της Αθηνάς».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 2/12 Συγκέντρωση και εκκίνηση από το Ναύπλιο 

 
Σκέλος 1: Άστρος, Καστάνιτσα Σ.Ε.Χ. / Στάση – Καρυές. 
 
Τέλος ημέρας για Touring Category 
 
Σκέλος 2: Βλαχοκερασιά, Μεγαλόπολη Σ.Ε.Χ. / Στάση – Αλωνίσταινα 
 

Σκέλος 3: Αλωνίσταινα, Βυτίνα Άφιξη – Βυτίνα – Regularity Category

Κυριακή 3/12 Συγκέντρωση στην πλατεία Βυτίνας 

 
Σκέλος 4: Λεβίδι, Αλωνίσταινα Σ.Ε.Χ. / Στάση – Λιμποβίσι 
 
Σκέλος 5: Λιμποβίσι, Βυτίνα Τερματισμός – Βυτίνα 
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο