Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ο Δημήτρης Ορφανός συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Αργολίδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη δέσμευση ότι ως Δήμαρχος Ναυπλιέων θα εργαστεί σκληρά για τα προβλήματα όλων των δημοτών ανεξαιρέτως, εξέφρασε μετά τη συνάντησή του με τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Αργολίδας
ο Δημήτρης Ορφανός.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός επισκέφτηκε σήμερα τα γραφεία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Αργολίδας. Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου, με τα οποίο συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες με ειδικές ανάγκες στον Δήμο Ναυπλιέων και διαβεβαίωσε πως και την επομένη των εκλογών θα είναι δίπλα τους.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο για το περιστατικό στην Καραθώνα με το χαλασμένο αναπηρικό καροτσάκι για κολύμβηση. Αν και ήταν στημένο κανονικά, όταν μια κυρία με το ανάπηρο παιδί της επιχείρησαν να το χρησιμοποιήσουν, απογοητεύτηκαν καθώς διαπίστωσαν ότι δεν λειτουργούσε.

Ο Δημήτρης Ορφανός έκανε την εξής δήλωση:

“Ευχαριστώ τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Αργολίδας, για την εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση που είχαμε πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας με ειδικές ανάγκες.

Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τα ζητήματα που μου ανέδειξαν.

Το πρόσφατο περιστατικό στην Καραθώνα έφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και την ανεπάρκεια των υποδομών που επηρεάζουν την πρόσβασή τους σε καθημερινές ανάγκες και όχι μόνο.”

Επίσης, αποκάλυψε την απαράδεκτη ανεπάρκεια, αναλγησία και αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής του κ. Κωστούρου έναντι αυτών των ζητημάτων.

“Σε κάθε δημοκρατικά ευνομούμενη Πολιτεία το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην ευρύτερη κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας αποτελεί καίριο ζήτημα. 

Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Μάλιστα, η θέση μας είναι ότι πρέπει να απολαμβάνουν προτεραιότητας σε όλες τους τις δραστηριότητες, όπως και οι συνοδοί τους. 

Δεσμεύομαι ότι αύριο ως Δήμαρχος Ναυπλιέων θα εργαστώ σκληρά για τα προβλήματα όλων των δημοτών και για την εξάλειψη όλων των ανισοτήτων. Πρέπει να εργαστούμε από κοινού ως κοινωνία για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που να προάγει την ισότητα, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη χωρίς αποκλεισμούς.  

Οι δημόσιοι φορείς έχουν την αυτονόητη υποχρέωση να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες σε όλους. Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους, οι ίσες ευκαιρίες σε προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης είναι εκ των ων ουκ άνευ.”

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλό κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (296/2025) στον δήμο Τρίπολης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓια αύριο Κυριακή 29-06-2025 σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ (Κατηγορία 4). Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου έως την 31 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές

VisitPeloponnese – Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχεται τη νέα απευθείας πτήση Φρανκφούρτη – Καλαμάτα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποδεχθεί την πρώτη απευθείας πτήση της αεροπορικής εταιρείας Discover από τη Φρανκφούρτη, την Κυριακή 29 Ιουνίου, με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στις 17:25, στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας. Στο πλαίσιο της άφιξης, θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των επιβατών, με τη διανομή τοπικών προϊόντων και έντυπου ενημερωτικού υλικού, προβάλλοντας την αυθεντική ελληνική εμπειρία πέρα

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς-Ακραίος κίνδυνος στη Λακωνία, στο «4» οι υπόλοιποι νομοί για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 29 Ιουνίου σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), θα βρίσκεται ο νομός Λακωνίας, ενώ πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), προβλέπεται για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Η Γενική

Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στο λιμάνι του Ναυπλίου – Δυναμική η παρουσία της ΕΟΔ Αργολίδας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17 Ιουνίου 2025...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ