Ναύπλιο: Όταν η δύση του ηλίου συνάντησε την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το φεγγάρι του Ιουνίου ανέτειλε ολόγιομο πάνω από το Ναύπλιο το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 την στιγμή που η δύση του ηλίου ηταν σε εξέλιξη.

[iframe width=”554″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/SYR_t5Lh4HM” title=”ΝΑΥΠΛΙΟ: ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 3/6/2023″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Στις 4 Ιουνίου, στον ουράνιο θόλο θα λάμπει η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού ή αλλιώς, Strawberry Moon.

«Το φεγγάρι της φράουλας» ονομάστηκε έτσι καθώς με αυτό, ξεκινά η συγκομιδή των γλυκών καρπών που ταυτίζονται με τον έρωτα.

Στην πανσέληνο, η Σελήνη ανατέλλει το ηλιοβασίλεμα, κορυφώνεται τα μεσάνυχτα και δύει με την ανατολή του ηλίου – και αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη ζώνη ώρας.

Όταν ο ήλιος δύει, αυτό είναι το σύνθημά για να βγούμε έξω και να δούμε το φεγγάρι να ανατέλλει μεγαλοπρεπώς στην ανατολή.

Αυτό έκαναν ντόπιοι και επισκέπτες της Αργολικής Πρωτεύουσας αποτυπώνοντας στα κινητά τους τηλέφωνα την μοναδική αυτή στιγμή.

IMG 20230603 211024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανατολικής Μανής, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κα Μένεγα Παναγιώτα και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πρόκου Μαριάνθη και Τραγάκη Παρασκευή, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου. Τα παιδιά ήθελαν να ευχαριστήσουν προσωπικά
00:00:00

Σαν σήμερα το 2005 η Έλενα Παπαρίζου κατακτά τη Eurovision

Την Eurovision κατακτά σαν σήμερα στις 21 Μαΐου του...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά. Πολλές ήταν οι συμμετοχές αθλητών καθε ηλικίας που έτρεξαν τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα αθλητή, δρομέα αντοχής και ημιαντοχής. Ο γιος του μαραθωνοδρόμου, Δημήτρης Κυριακίδης έδωσε και φέτος το  παρόν, συγχαίροντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου και τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο