Το κολυμβητήριο Ναυπλίου είναι πλέον προορισμός προετοιμασίας για πρωταθλητές και ομάδες της Αθήνας και του εξωτερικού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από τις πολυετείς προσπάθειες και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου “Κώστας Γκούβερης”, ο Δήμος πέτυχε, ήδη από το 2020, την πλήρη σε ετήσια βάση λειτουργία του.

Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τις διακρίσεις των αθλητών του Ναυπλίου σε υδατοσφαίριση και κολύμβηση. Πέραν αυτού, το κολυμβητήριό αποκτά τον ρόλο που του αξίζει για την προσέλκυση σημαντικών αθλητών και ομάδων, οι οποίες επιλέγουν το Ναύπλιο ως τόπο προετοιμασίας τους, αναπτύσσοντας τον αθλητικό τουρισμό της πόλης.

Συγκεκριμένα, κατά τις δύο εβδομάδες του Πάσχα, επέλεξαν το κολυμβητήριό μας για προετοιμασία σε συνεργασία με τον Ν.Ο. Ναυπλίου, οι πολυπληθείς ομάδες κολύμβησης του Πανιωνίου, της Ηλιούπολης, του Νηρέα Γέρακα, του Ν.Ο. Κορίνθου, μία ομάδα επιλέκτων αθλητών Τριάθλου και, το σημαντικότερο, κλιμάκιο αθλητών της Εθνικής Ομάδας με την συμμετοχή της πρωταθλήτριας Ευρώπης και με συμμετοχές σε δύο Ολυμπιάδες, Άννας Ντουντουνάκη.

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το κολυμβητήριό και δήλωσαν ότι θα ξαναέλθουν σύντομα.

Στις 16 και 17 Μαΐου διεξήχθη στο Ναύπλιο η τελική φάση (final 4) του Πρώτου Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης! Επίσης, από τις 22 Μαΐου και για δύο εβδομάδες, θα προετοιμαστεί στο Ναύπλιο κλιμάκιο της εθνικής ομάδας της Σερβίας εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τέλος, ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με παράγοντες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και άλλες ομάδες για την προετοιμασία τους στο Ναύπλιο στο άμεσο μέλλον. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν η διεξαγωγή των αγώνων του ΝΟ Ναυπλίου για την Α2 εθνική κατηγορία και τα ηλικιακά πρωταθλήματα καθώς και οι επανειλημμένες κοινές προετοιμασίες, όπως στις 13 και 14 Μαΐου με τις ομάδες μίνι και προμίνι του πρόσφατου πρωταθλητή Ευρώπης, στο Challenger Cup, Απόλλωνα Σμύρνης.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής, συστηματικής και αθόρυβης δουλειάς. Το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο, ολυμπιακών διαστάσεων, κατέκτησε την θέση που του αξίζει για την καλλιέργεια του αθλητισμού του Ναυπλίου όσο και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της πόλης.

Τόσο η ενεργειακή εξοικονόμηση σε ποσοστό άνω του 70% με τις πολυετείς προσπάθειές μας όσο και η γενικότερη κατάσταση του κολυμβητηρίου μας, εγγυώνται την συνέχιση αυτής της επιτυχίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

ΣΑΟΟ: Εξόρμηση στα πανέμορφα καστανοδάση του Πάρνωνα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών...

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Χθες (18.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο