Το κολυμβητήριο Ναυπλίου είναι πλέον προορισμός προετοιμασίας για πρωταθλητές και ομάδες της Αθήνας και του εξωτερικού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από τις πολυετείς προσπάθειες και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου “Κώστας Γκούβερης”, ο Δήμος πέτυχε, ήδη από το 2020, την πλήρη σε ετήσια βάση λειτουργία του.

Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τις διακρίσεις των αθλητών του Ναυπλίου σε υδατοσφαίριση και κολύμβηση. Πέραν αυτού, το κολυμβητήριό αποκτά τον ρόλο που του αξίζει για την προσέλκυση σημαντικών αθλητών και ομάδων, οι οποίες επιλέγουν το Ναύπλιο ως τόπο προετοιμασίας τους, αναπτύσσοντας τον αθλητικό τουρισμό της πόλης.

Συγκεκριμένα, κατά τις δύο εβδομάδες του Πάσχα, επέλεξαν το κολυμβητήριό μας για προετοιμασία σε συνεργασία με τον Ν.Ο. Ναυπλίου, οι πολυπληθείς ομάδες κολύμβησης του Πανιωνίου, της Ηλιούπολης, του Νηρέα Γέρακα, του Ν.Ο. Κορίνθου, μία ομάδα επιλέκτων αθλητών Τριάθλου και, το σημαντικότερο, κλιμάκιο αθλητών της Εθνικής Ομάδας με την συμμετοχή της πρωταθλήτριας Ευρώπης και με συμμετοχές σε δύο Ολυμπιάδες, Άννας Ντουντουνάκη.

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το κολυμβητήριό και δήλωσαν ότι θα ξαναέλθουν σύντομα.

Στις 16 και 17 Μαΐου διεξήχθη στο Ναύπλιο η τελική φάση (final 4) του Πρώτου Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης! Επίσης, από τις 22 Μαΐου και για δύο εβδομάδες, θα προετοιμαστεί στο Ναύπλιο κλιμάκιο της εθνικής ομάδας της Σερβίας εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τέλος, ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με παράγοντες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και άλλες ομάδες για την προετοιμασία τους στο Ναύπλιο στο άμεσο μέλλον. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν η διεξαγωγή των αγώνων του ΝΟ Ναυπλίου για την Α2 εθνική κατηγορία και τα ηλικιακά πρωταθλήματα καθώς και οι επανειλημμένες κοινές προετοιμασίες, όπως στις 13 και 14 Μαΐου με τις ομάδες μίνι και προμίνι του πρόσφατου πρωταθλητή Ευρώπης, στο Challenger Cup, Απόλλωνα Σμύρνης.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής, συστηματικής και αθόρυβης δουλειάς. Το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο, ολυμπιακών διαστάσεων, κατέκτησε την θέση που του αξίζει για την καλλιέργεια του αθλητισμού του Ναυπλίου όσο και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της πόλης.

Τόσο η ενεργειακή εξοικονόμηση σε ποσοστό άνω του 70% με τις πολυετείς προσπάθειές μας όσο και η γενικότερη κατάσταση του κολυμβητηρίου μας, εγγυώνται την συνέχιση αυτής της επιτυχίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:06:35

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το Ναυάγιο της Πύλου

Σε διαδικασία απελευθέρωσης από τις φυλακές Ναυπλίου βρίσκονται οι...

Υπηρεσία Καθαριότητας Σπάρτης: Η διαδικασία για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για την...

Συνέδριο ΕΝΠΕ στην Πάτρα | Δημήτρης Πτωχός: «Θεσμική θωράκιση των Περιφερειών, ανάπτυξη, αναβάθμιση»

Απλοποίηση των διαδικασιών, ομογενοποίηση, ολιστική προσέγγιση και αποκέντρωση ήταν οι κατευθύνσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια του θεματικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στην Πάτρα, 22 και 23 Μαΐου. «Με καταλύτες την κλιματική αλλαγή και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο