Δ. Κωστούρος: «Το Ναύπλιο είναι μία φιλική προς το περιβάλλον πόλη» – Τοποθετούνται και νέες μονάδες Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ανακύκλωση είναι βασικό μέρος της κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην προστασία των φυσικών μας πόρων.

 Κάθε χρόνο ο «έβδομος πόρος» (ανακυκλώσιμα) μειώνει πάνω από 700 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 και προβλέπεται να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο τόνους έως το 2030. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανακύκλωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να σώσει το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

 Κάθε χρόνο, η Γη αποδίδει δισεκατομμύρια τόνους φυσικών πόρων και κάποια στιγμή, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα εξαντληθεί. Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτούμε ξανά τι πετάμε – όχι να βλέπουμε σπατάλη, αλλά ευκαιρίες.

Η δήλωση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου:

«Ο Δήμος Ναυπλιέων υλοποιεί τα τελευταία χρόνια μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της ανακύκλωσης, όπως συνεχής πύκνωση του δικτύου (συλλογής συσκευασιών) με τοποθέτηση μπλε κάδων και κωδώνων.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίσαμε και κάνουμε πράξη την τοποθέτηση και νέων μονάδων ανταποδοτικής ανακύκλωσης ( υπάρχει ήδη μία ) αλλά και σημείων συλλογής ενδυμάτων-υποδημάτων, καθώς επίσης και για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των Δημοτών σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Τα αποτελέσματα που καταγράφονται δείχνουν την συνεχή ποσοστιαία αύξηση του ρυθμού της ανακύκλωσης.

Επιδιώκουμε η ανακύκλωση να καθιερωθεί ως τρόπος ζωής και μέρος της καθημερινότητας των Δημοτών.

Σταθερός μας στόχος είναι να γίνει το Ναύπλιο μια φιλική προς το περιβάλλον πόλη, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο Δήμος μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία με τα σχολεία, αφού οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής προστασίας. Ήδη τα σχολεία του Ναυπλίου κάνουν διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιαματικά Μπάνια μελών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορινθίων 2024

Ο Δήμος Κορινθίων με μοναδικό μέλημα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Ιαματικών μπάνιων στην Λουτρόπολη της Αιδηψού και φέτος. Φέτος ο Δήμος μας, αυξάνει την επιδότηση του προγράμματος και επιδοτεί τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που θα λάβουν μέρος, με την δωρεάν μεταφορά: Κόρινθος-Αιδηψός-Κόρινθος, (συμπεριλαμβανομένου του πούλμαν

Περίληψη διακήρυξης για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία

Ανακοίνωση για τις Αιτήσεις Συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - αγόρια - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 1η κατασκηνωτική περίοδο από 17-06-2024 έως 25-06-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο