ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔήμος ΝαυπλιέωνΗ «Ναυτική Ναυπλιάδα 2022» ξεκινάει το ταξίδι της - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η «Ναυτική Ναυπλιάδα 2022» ξεκινάει το ταξίδι της – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022» η οποία τιμά τη θάλασσα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν, επιστρέφουν στον Ναύπλιο από τις 20 Αυγούστου έως και τις 28 Αυγούστου για να δώσουν χρώμα στην πόλη με όμορφες καλοκαιρινές πινελιές.

Οι φετινές εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Ναυπλιέων, το ΔΟΠΠΑΤ, τον Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου Ο Παλαμήδης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022» που έγινε θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου στο φετινό της πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα πλήθος πολιτιστικών, μουσικών, ψυχαγωγικών και ναυτικών εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν έκθεση εικαστικών έργων, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να σαλπάρει με το πλοίο «ΠΗΓΑΣΟΣ» για ένα υπέροχο θαλάσσιο περίπατο στον Αργολικό κόλπο. Ξεχωριστή θέση στο εφετινό πρόγραμμα θα έχουν οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιάτικη Καταστροφή.

Ένα πανόραμα δωρεάν εκδηλώσεων που θα πλημμυρίσουν όλες τις γωνιές της πόλης του Ναυπλίου, ευελπιστώντας να φέρουν χαμόγελα στους φίλους και στις φίλες που θα τις παρακολουθήσουν.

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε μια διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας διοργανώνει δράσεις με εξωστρεφές περιεχόμενο και προστιθέμενη τουριστική αξία για τον τόπο μας που προάγουν παράλληλα την πολιτιστική φυσιογνωμία και την ιστορική διαδρομή της πόλης του Ναυπλίου.

 Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με αφορμή την «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022» δήλωσε:

«Είμαστε ως Δημοτική Αρχή πραγματικά χαρούμενοι που βρισκόμαστε πάλι εδώ σε ακόμα μία «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ». Μετά από δύο χρόνια πανδημίας φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να «αγκαλιάσουμε» ξανά τις εκδηλώσεις της προκειμένου να αποτελέσουν μια ευχάριστη και δημιουργική πνοή στην καθημερινότητά μας.
Αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα είναι πολύ σημαντικό αφού κάτοικοι, επιχειρήσεις, οι φορείς της πόλης μας, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες αναμένουν με ενδιαφέρον κάθε χρόνο την «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είμαστε περήφανοι που και φέτος δημιουργήσαμε ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις θα έχουν επίκεντρο τη θάλασσα, το Ναύπλιο και τα ιστορικά του σημεία με άξονες τη ναυτιλία, τους ανθρώπους της θάλασσας, τον πολιτισμό, την μουσική και την ψυχαγωγία. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέλαβαν σε αυτή την προσπάθεια με τις ιδέες τους και την προσφορά τους προκειμένου να αναδείξουμε την «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» σε μια γιορτή-θεσμό για την πόλη μας ελπίζοντας ότι η φετινή οργάνωση να είναι η καλύτερη, μέχρι την επόμενη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022»:

Σάββατο 20.08.2022
Πλατεία Τριών Ναυάρχων | Ώρα 20:30
Εγκαίνια Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022 με έκθεση εικαστικών έργων (annualis) στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Πανδαισία χρωμάτων, ιδεών και τέχνης. Η Εικαστική τέχνη θα συνοδεύεται από Μουσική, από το πιάνο του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη. Διάρκεια της έκθεσης έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022.

Κυριακή 21.08.2022
Πλατεία Φιλελλήνων | Ώρα 20:30
Συναυλία με γνωστά τραγούδια από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής.

Δευτέρα 22.08.2022
Χώρος λιμανιού «Π» | Ώρα 20:30
Θαλάσσιος περίπατος στον Αργολικό Κόλπο με τον “Πήγασο” (Pegasus Cruises).

Τρίτη 23.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30
Θεατρική παράσταση από την “Αργολική Πολιτιστική Πρόταση”, με το έργο “Αχ Μαρία” βασισμένο στη “Βέρα” του Κεχαΐδου.

Τετάρτη 24.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30
Μελοποιημένη ποίηση Νίκου Καββαδία, από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Νότη Χασάπη και τους Μόνικα Παπαϊωάννου, Παναγιώτη Καρούμπα και Βαγγέλη Ζερβόπουλο.

Πέμπτη 25.08.2022
Φάρος Ναυπλίου | Ώρα 20:30
Παραδοσιακή Δημοτική μουσική και τραγούδια, με τον Θοδωρή (Τεό) Παπαϊωάννου και μουσικούς της ΕΡΤ. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Χρήστος Μυλωνάς.

Παρασκευή 26.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30
Βιβλιοπαρουσίαση «Οι κρήνες του Ναυπλίου». Έκδοση της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου και του Συλλόγου “Ο Παλαμήδης”. Διάσπαρτες γκραβούρες κρηνών και οργανική μουσική από μπάντα αναπλιωτών μουσικών θα πλαισιώσουν τον χώρο και την παρουσίαση.

Σάββατο 27.08.2022
Χώρος λιμανιού «Π» | Ώρα 20:30

Τελετή Λήξης της Ναυπλιάδας – Τιμή στους ανθρώπους της θάλασσας. Περιδιάβαση στους δρόμους της πόλης των “Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος”, με επτανησιακά τραγούδια. Ρίψη στεφάνου από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, τιμώντας τη θάλασσα του Αργολικού. Χαιρετισμοί επισήμων.

Η “βαρκαρόλα” θα πλεύσει με συνοδεία τις φωτισμένες βάρκες των αλιέων μας και επιβάτες τους Ζακυνθινούς! Βεγγαλικά θα φωτίσουν τον αναπλιώτικο ουράνιο θόλο.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, ώρα 20.30
«Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου. Θεατρικό μονόπρακτο με την Βερονίκη Αργέντζη στον ομώνυμο ρόλο. Σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο