Ψαρόνια: Σκηνές από ταινία του Χίτσκοκ καθημερινά στο Ναύπλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χιλιάδες ψαρόνια γεμίζουν αυτές τις ημέρες καθημερινά τον ουρανό στο Ναύπλιο.

Τεράστια φτερωτά «σύννεφα» απλώνονται στον ουρανό καθώς τα πουλιά καταφθάνουν κατά εκατοντάδες

Οι τεράστιες κινούμενες μάζες συνοδεύονται από κρωξίματα από χιλιάδες ψαρόνια αλλά και τον ήχο που κάνανε οι φτερούγες τους.

poulia

Τα πουλιά σαν μια τεράστια κινούμενη μάζα κάνουν απίστευτους ελιγμούς στον αέρα, πάνω από την παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου και δίπλα σε χωράφια.

poulia nauplioo

Το θέαμα φέρνει αυτόματα στη μνήμη σκηνές από την ταινία “Τα πουλιά” του Χίτσκοκ, πολύ εντυπωσιακό αλλά και λίγο τρομακτικό.

Τα ψαρόνια κατά διαστήματα κάνουν έφοδο όλα μαζί, σε χωράφια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο, σε μια οδό με αρκετή κίνηση.

DSC 6427KIOS PSARONIA

Τα ψαρόνια [από το ψαρής ή γκριζομάλλης δηλ. έχει λευκά και μελανά στίγματα] ή Ευρωπαϊκό ψαρόνι ή Sturnus Vulgaris, [Οικογένεια Sturnidae], είναι ονομαστά για τον τρόπο που πετούν όλα μαζί, (σχηματίζουν τις πιο πολυάριθμες συγκεντρώσεις πουλιών), και για τις πολύ εντυπωσιακές μανούβρες που κάνουν στον αέρα.

Τους εναέριους σχηματισμούς τους κάνουν πάντα στις μετακινήσεις τους, όταν θέλουν να αποκρούσουν κάποιο αρπακτικό ή όταν ψάχνουν για τροφή. Φωλιάζουν σε κοιλώματα δέντρων ή και κτιρίων ακόμη και γεννάνε μια με δυο φορές τον χρόνο.

DSC 6398KIOS PSARONIA

Ζουν περί τα 15 χρόνια. Είναι αποδημητικά πτηνά και από τα πιο πολυπληθή της υφηλίου που έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά πολλές περιοχές του πλανήτη, βόρειο Αμερική, Αυστραλία, νότιο Αφρική και αλλού. Στην Ελλάδα εμφανίζονται σε τεράστια κοπάδια το φθινόπωρο και τον χειμώνα προφανώς για να φάνε ελιές, έντομα, φρούτα κ.α

DSC 6509KIOS PSARONIA

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο