Αναβατόριο ΑμεΑ απέκτησε το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ναυπλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών, των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους αθλητές και τους αθλούμενους και της διευκόλυνσης των συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ναυπλίου απέκτησε ειδικό αναβατόριο για ΑμεΑ.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=551&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdimosnafpliewn%2Fvideos%2F3947384408686549%2F&show_text=false&width=770&t=0″ width=”770″ height=”770″ style=”border:none; scrolling=”yes” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true” ]
Το αναβατόριο είναι δωρεά του συμπολίτη μας κου Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου, ο οποίος το δώρισε προς τον Δήμο Ναυπλιέων στη μνήμη των γονέων του Μένιου και Ειρήνης Αναστασοπούλου. Ο Δήμος Ναυπλιέων και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος εκφράζουν της θερμές τους ευχαριστίες για την ευαισθησία του και την προσφορά του.
Το συγκεκριμένο αναβατόριο είναι πλέον στην διάθεση των ΑμεΑ που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο ενώ η προμήθεια και λειτουργία του αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση των συνθηκών άθλησης και άσκησής τους.
Ήταν μία πρωτοβουλία η οποία αποτελούσε υποχρέωσή μας και στην προκειμένη περίπτωση η καλύτερη πρόσβαση των ΑμεΑ στην πισίνα είχε για εμάς προτεραιότητα, αφού δίνεται η δυνατότητα, πολύ πιο εύκολα από πριν και σε συνδυασμό με τα αποδυτήρια ΑμεΑ να κάνουν χρήση της πισίνας οι συνδημότες μας. Επισημαίνεται ότι ελάχιστα δημόσια κολυμβητήρια στην Ελλάδα διαθέτουν ανάλογο αναβατόριο.
Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 έγινε παρουσίαση της λειτουργίας του και εκπαίδευση των προπονητών των σωματείων στην χρήση του.
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Μουσείο Μπενάκη η υφαντική του Γερακίου | Δημήτρης Πτωχός: Η παράδοση γίνεται δύναμη προοπτικής

Στην έκθεση υφαντικής τέχνης του Γερακίου, που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης, καθώς και η Βουλευτής Λακωνίας, Νάγια Γρηγοράκου.

Έγκριση αναδόχων για επτά έργα οδικής ασφάλειας και αντιπλημμυρικής προστασίας, 3,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επτά παρεμβάσεις ουσίας για την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική προστασία και τη λειτουργικότητα του δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ, δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενισχύοντας στην πράξη την καθημερινότητα των πολιτών και την ασφάλεια των μετακινήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση αναδόχων για μια σειρά σημαντικών έργων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Tyros Run.26 George Marneris στις 9 & 10 Μαΐου

Ο Τυρός Αρκαδίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το διήμερο Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου 2026 ένα ξεχωριστό φεστιβάλ αθλητισμού, πολιτισμού και εμπειριών, με τη διοργάνωση “Tyros Run.26 – George Marneris”. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την ΚοινΣΕπ «Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και τοπικών φορέων και συλλόγων

Η Αργολίδα φιλοξενεί το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με ισχυρό μήνυμα στήριξης της νέας γενιάς και της καλλιτεχνικής έκφρασης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου 2026, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, η κοινή συνέντευξη Τύπου για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα από τις 23 έως και τις 26 Απριλίου. Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ