Την προεδρία του Ναυπλίου στο «Δίκτυο πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας» εξασφάλισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εκπροσωπώντας τον Δήμο Ναυπλιέων, παρευρέθηκε στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για την ορκωμοσία του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια (26 Ιανουαρίου 1828) που διοργάνωσε ο Δήμος της Αίγινας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική αναβίωση και επαναλειτουργία του «Δικτύου πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας».

Συγκεκριμένα διοργανώθηκε Γενική Συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας». Η αναβίωση του δικτύου ήταν αποτέλεσμα κοινής απόφασης που έλαβαν οι δήμαρχοι Ναυπλίου, Κέρκυρας και Αίγινας στην πρόσφατη συνάντησή τους κατά τον τελευταίο εορτασμό της Μνήμης Ιωάννη Καποδίστρια στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ναύπλιο. Στη Συνέλευση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστα Νικολούζος, εκπρόσωποι του Δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού και ο πρόεδρος της σχετικής επιτροπής του Δήμου Αίγινας και δημ. σύμβουλος κ. Γιώργος Τσατήρης.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε ομόφωνα δεκτή η ανάληψη της προεδρίας του Δικτύου από τον Δήμο Ναυπλιέων για τα επόμενα δύο χρόνια και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος κατέθεσε σειρά προτάσεων για τη μελλοντική δράση του δικτύου σε συνεργασία με το νομικό του πρόσωπο «Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας» . Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας και κατέληξε στη διαμόρφωση ατζέντας. Δόθηκε προτεραιότητα στην αναζήτηση χρηματοδότησης δράσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς η προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια έχει πανευρωπαϊκή εμβέλεια και αποτελεί όχημα εξωτερικής πολιτικής και εξωστρέφειας των δήμων-μελών. Συμφωνήθηκε επίσης η εγκαθίδρυση διαλόγου με φορείς της εκπαίδευσης προκειμένου να διαχυθεί η γνώση για την προσωπικότητα και την προσφορά του Κυβερνήτη μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις.

Την επαναλειτουργία και αναβίωση του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας» χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαίνεσε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία των Δημάρχων των πόλεων-μελών και τους παραίνεσε να αναδείξουν την προσωπικότητα του μεγάλου Κυβερνήτη καθώς αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της Ελλάδας που σε δύσκολους καιρούς πρέπει να μας εμπνέει το πνεύμα της αυτοθυσίας και της δημιουργίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄Πειραιά κ. Ελένη Σταματάκη, ο Αντιπεριφερειάχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, ο Πρέσβης της Ελβετίας, μία χώρα την οποία οργάνωσε πολιτειακά ο Ι. Καποδίστριας, εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας, οι Δήμαρχοι του «Δικτύου Πόλεων Ι. Καποδίστριας» και πλήθος κόσμου.

Μετά την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος κατέπλευσε με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, ακολούθησε δοξολογία στην Ι. Μητρόπολη όπου εψάλλη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ύδρας-Σπετσών-Πόρου και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ι. Καποδίστρια και τιμητική εκδήλωση στο Δημαρχείο όπου απενεμήθη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο τίτλος του Δημότη της Αίγινας και το χρυσό κλειδί της πόλεως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο