Τη δέσμευση των υποψηφίων Βουλευτών του Νομού Αργολίδας ζητά ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

Με ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τους καλεί να δεσμευτούν άμεσα για την τύχη της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τους καλεί να δεσμευτούν άμεσα για την τύχη της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Το Νοσοκομείο Ναυπλίου ως η δομή με τη μεγαλύτερη σημασία για τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Ναυπλιέων και του Νομού Αργολίδας βρίσκεται αντιμέτωπο με κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του θέματα. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και την τριμελή επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων σε θέματα υγείας συναποφάσισαν με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών για την παροχή υπηρεσιών υγείας από τις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού.

Καλούν όλους τους υποψηφίους βουλευτές του Νομού Αργολίδας να τοποθετηθούν άμεσα για τον τρόπο λειτουργίας και την τύχη της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.

Η τοποθέτησή τους θα αποτελέσει δέσμευση για τις περαιτέρω εξελίξεις σε σχέση με τις Μονάδες Υγείας στο Νομό μας. Οι θέσεις και η στάση μας σε ότι αφορά το θέμα του Νοσοκομείου παραμένουν σταθερές και αδιαπραγμάτευτες.»

Επισυνάπτεται η επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων προς τον Υπουργό Υγείας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε  κύριε υπουργέ

Η οικονομική κρίση μαζί με το φαινόμενο της μετανάστευσης των νέων γιατρών στο εξωτερικό, οδήγησαν τις μικρές Νοσηλευτικές Δομές στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Θύματα αυτής της συγκυρίας είναι και οι δύο μικρές Νοσηλευτικές Δομές του Νομού Αργολίδας, όπου εδώ και τέσσερα χρόνια πορεύονται απαξιωμένες και ακυβέρνητες. 

Με Διοικήσεις που βάλτωσαν ακόμη παραπάνω από τις προηγούμενες τις υποδομές υγείας στο Νομό μας και το μόνο που κατάφεραν είναι η μείωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας. 

Η έλλειψη γραπτών διαβεβαιώσεων ότι θα παραμείνει λειτουργικό το Νοσοκομείο Ναυπλίου και η Μονάδα των ΤΕΠ., οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της 28.03.2019 με μοναδικό Θέμα της ημερήσιας διάταξης “την συζητούμενη κατάργηση του ΤΕΠ της Ν.Μ. Ναυπλίου”. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε: 

-Την έγγραφη διαβεβαίωση από πλευράς πολιτείας για την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία του ΤΕΠ Ναυπλίου 

-Την έγγραφη ενημέρωση για τον σχεδιασμό του Υπουργείου υγείας για τες δύο Νοσηλευτικές μονάδες 

-Την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης μετά από διαβούλευση με το ιατρικό, νοσοκομειακό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ναυπλίου. 

-Την οργάνωση κινητοποιήσεων σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, 
και

-Την δρομολόγηση συγκρότησης αντιπροσωπευτικής επιτροπής, η οποία ι α επισκεφτεί του Υπουργό Υγείας και κάθε συναρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα και να εκφράσει το αίτημα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Τα επείγοντα περιστατικά Θεωρούνται πολύ δύσκολα περιστατικά με πολλαπλάσια νοσηρότητα και Θνησιμότητα σε σύγκριση με τα τακτικά περιστατικά. Η ασφαλής διεκπεραίωση των επειγόντων βασίζεται σε δύο βασικές προϋποθέσεις: 

α} Στον σχεδιασμό και την οργάνωση του Τμήματος Επειγόντων ως ξεχωριστό Τμήμα με δικό του προϋπολογισμό και στελεχιακό δυναμικό.

β) Το εμπλεκόμενα στελεχιακό δυναμικό να έχει άρτια εκπαίδευση και πλήρη γνώση ταυ αντικειμένου, νια να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που παρέχεται στο ΤΕΠ. 

Η τοπική κοινωνία χρειάζεται να επιδείξει σοβαρότητα με αιχμηρά αντανακλαστικά, ούτως ώστε ο Νομός Αργολίδας να μην χάσει μιας μεγάλης σημασίας υποδομή υγείας και οι πολίτες και επισκέπτες της πόλης του Ναυπλίου να μην στερηθούν της παροχής υπηρεσιών υγείας.’ 

Η τοπική κοινωνία χρειάζεται Διοικήσεις όχι απαξιωμένες αλλά Διοικήσεις αποτελεσματικές με γνώσεις και εμπειρία που θα ακροάζονται τους πολίτες και θα υλοποιούν τις αποφάσεις. 

Η υγεία του πολίτη είναι πάνω από παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει ενωμένοι να απαιτήσουμε την “επιστροφή στην κανονικότητα” του Νοσοκομείου Ναυπλίου, όπου κανονικότητα για μας σημαίνει την διοικητική απαγκίστρωση από το Νοσοκομείο Άργους, αφού το πείραμα της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων απέτυχε παταγωδώς. 

Τέλος προχωρούμε στην επιδίωξη συνάντησης με τον υπουργό υγείας προκειμένου ενωμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα παροχής υγείας των συμπολιτών μας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του δήμου μας. 

Η αποσύνδεση και η ανεξάρτητη λειτουργία του Νοσοκομείου μας είναι η μοναδική βιώσιμη λύση, με δεδομένη την αύξηση των οικονομικών παροχών και την στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικά όπως και τον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. 

Προσβλέποντας στην ευαισθησία σας και την αποτελεσματικότητα σας, αναμένουμε ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ I.ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου