Περιήγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου με ένα “κλικ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε παρακατω όλες τις λεπτομέρειες στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων…

Με ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο ξενάγησης στην «Παλιά Πόλη» ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος φέρνει τον Δήμο Ναυπλιέων στην αιχμή των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χιλιάδες επισκέπτες που αγαπούν και θέλουν να εξερευνήσουν το ρομαντικό ιστορικό κέντρο του δήμου.

Με ένα κλικ στο απόλυτα εκσυχρονισμένο www.nafplio-tour.gr μπορεί ο καθένας μέσα από την κινητή του συσκευή, να βρει τη θέση του στον διαδραστικό χάρτη της πόλης και να αρχίσει βήμα βήμα να ξετυλίγει τη διαδρομή που θα του γνωρίσει τα μυστικά της ιστορίας τ’ Αναπλιού , μαθαίνοντας για τις πλατείες, τα μνημεία, τις γειτονιές ενόσω περιηγείται ανάμεσα σε αυτά. Ο επισκέπτης έχει την επιλογή 5 γλωσσών (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά) και τη δυνατότητα είτε να διαβάσει το κείμενο ενώ θα ξεκουράζεται σε κάποια φιλόξενη γωνιά της πόλης, είτε να το ακούει από την ηχητική αφήγηση, ενώ μπορεί και να αντλήσει επιπλέον πληροφορίες μέσα από τις πανοραμικές φωτογραφίες που συνοδεύουν κάθε λήμμα.

Η «Περιήγηση στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου με ένα κλικ» αποτελεί την εξέλιξη παλιότερου έργου που είχε υλοποιήσει ο Δήμος Ναυπλιέων  για την ψηφιακή ξενάγηση μέσω ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδας, το οποίο αρχικά είχε λειτουργήσει με την υποστήριξη ειδικών φορητών ακουστικών συσκευών για επιτόπου περιήγηση. Η σελίδα αυτή αναβαθμίστηκε και μπορεί πλέον να προβάλλεται σε κάθε κινητή συσκευή καθώς αναπτύχθηκαν οι απαραίτητες mobile εφαρμογές σε iOS και Android. Τα σημεία ενδιαφέροντος εμφανίζονται και σε μορφή λίστας (με την ίδια λειτουργία φίλτρων του χάρτη) για άμεση ανάγνωση και επιλογή, ενώ στον χάρτη υπάρχουν θεματικά φίλτρα για επιλογή των αντίστοιχων σημείων ενδιαφέροντος, όπως: ιστορικά μνημεία, χώροι πολιτισμού, εκκλησίες, μουσεία κλπ.

Ο Δήμος Ναυπλιέων αξιοποιώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας αναβάθμισε το έργο του, πρωτοποριακό για το 2006 που είχε αρχικά παρουσιαστεί, και προσφέρει σε όσους αγαπούν την ιστορία και το Ναύπλιο, μια πόλη γεμάτη ιστορία, αξέχαστους περιπάτους μέσα στο χώρο και το χρόνο.

Πρόθεση η επέκταση του συγκεκριμένου έργου σε όλο το Δήμο Ναυπλιέων και ο εμπλουτισμός του σε ότι αφορά τις επιλογές του επισκέπτη αλλά και τον τρόπο γνωριμίας του με το Δήμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο