Περιήγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου με ένα “κλικ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε παρακατω όλες τις λεπτομέρειες στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων…

Με ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο ξενάγησης στην «Παλιά Πόλη» ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος φέρνει τον Δήμο Ναυπλιέων στην αιχμή των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χιλιάδες επισκέπτες που αγαπούν και θέλουν να εξερευνήσουν το ρομαντικό ιστορικό κέντρο του δήμου.

Με ένα κλικ στο απόλυτα εκσυχρονισμένο www.nafplio-tour.gr μπορεί ο καθένας μέσα από την κινητή του συσκευή, να βρει τη θέση του στον διαδραστικό χάρτη της πόλης και να αρχίσει βήμα βήμα να ξετυλίγει τη διαδρομή που θα του γνωρίσει τα μυστικά της ιστορίας τ’ Αναπλιού , μαθαίνοντας για τις πλατείες, τα μνημεία, τις γειτονιές ενόσω περιηγείται ανάμεσα σε αυτά. Ο επισκέπτης έχει την επιλογή 5 γλωσσών (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά) και τη δυνατότητα είτε να διαβάσει το κείμενο ενώ θα ξεκουράζεται σε κάποια φιλόξενη γωνιά της πόλης, είτε να το ακούει από την ηχητική αφήγηση, ενώ μπορεί και να αντλήσει επιπλέον πληροφορίες μέσα από τις πανοραμικές φωτογραφίες που συνοδεύουν κάθε λήμμα.

Η «Περιήγηση στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου με ένα κλικ» αποτελεί την εξέλιξη παλιότερου έργου που είχε υλοποιήσει ο Δήμος Ναυπλιέων  για την ψηφιακή ξενάγηση μέσω ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδας, το οποίο αρχικά είχε λειτουργήσει με την υποστήριξη ειδικών φορητών ακουστικών συσκευών για επιτόπου περιήγηση. Η σελίδα αυτή αναβαθμίστηκε και μπορεί πλέον να προβάλλεται σε κάθε κινητή συσκευή καθώς αναπτύχθηκαν οι απαραίτητες mobile εφαρμογές σε iOS και Android. Τα σημεία ενδιαφέροντος εμφανίζονται και σε μορφή λίστας (με την ίδια λειτουργία φίλτρων του χάρτη) για άμεση ανάγνωση και επιλογή, ενώ στον χάρτη υπάρχουν θεματικά φίλτρα για επιλογή των αντίστοιχων σημείων ενδιαφέροντος, όπως: ιστορικά μνημεία, χώροι πολιτισμού, εκκλησίες, μουσεία κλπ.

Ο Δήμος Ναυπλιέων αξιοποιώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας αναβάθμισε το έργο του, πρωτοποριακό για το 2006 που είχε αρχικά παρουσιαστεί, και προσφέρει σε όσους αγαπούν την ιστορία και το Ναύπλιο, μια πόλη γεμάτη ιστορία, αξέχαστους περιπάτους μέσα στο χώρο και το χρόνο.

Πρόθεση η επέκταση του συγκεκριμένου έργου σε όλο το Δήμο Ναυπλιέων και ο εμπλουτισμός του σε ότι αφορά τις επιλογές του επισκέπτη αλλά και τον τρόπο γνωριμίας του με το Δήμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027 | Δημήτρης Πτωχός: «Με συνέπεια και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας»

«Η στρατηγική μας συνάδει με τις Ενωσιακές και Εθνικές πολιτικές, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες θέτουμε ως προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο στην πορεία σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη. Το Σεμινάριο δομείται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες, όπως φαίνεται και στο Πρόγραμμα που

Παραμένει στον Παναθηναικό ο Κώτσιρας έως το καλοκαίρι του 2026

Ανακοινώθηκε η παραμονή του 32χρονου Αρκά δεξιού μπακ στον...

«Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού! Αν είστε (ή έχετε) παιδιά δημοτικού, σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο