ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔήμος ΝαυπλιέωνΕργασίες καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Ναυπλιέων

Εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Ναυπλιέων

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων…

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ο αντικειμενικός σκοπός του Δημοτικού προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών. Η καταπολέμηση γίνεται σε ετήσια βάση συνεχώς και χωρίς διακοπή, με καθημερινή μέριμνα.  Ο Δήμος Ναυπλίέων συνεργάζεται και με τους φορείς της Περιφέρειας προκειμένου τα αποτελέσματα του προγράμματος να ανταποκρίνονται στους στόχους που έχουν τεθεί.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών, (προνυμφοκτονία) καθώς επίσης χαρτογράφηση περιοχών-εστιών, εβδομαδιαίες δειγματοληψίες, καθορισμός και σήμανση δειγματοληπτικών σταθμών σε όλη την έκταση του Δήμου τόσο στο αστικό όσο και στο περιαστικό περιβάλλον.

Οι ψεκασμοί αφορούν δημόσιες σημειακές εστίες και γίνονται με εγκεκριμένα σκευάσματα σε μη πολυσύχναστες ώρες σε συνεργασία με τον υπεύθυνο γεωπόνο του Δήμου κ. Λιάκη Αναστάσιο και τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων.  Δεν προβλέπονται ψεκασμοί σε ιδιωτικούς χώρους. Στις περιπτώσεις αυτές επιβάλλεται η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας, η αποφυγή εστιών στάσιμων νερών και ο ψεκασμός με ιδιωτικά μέσα των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών.

Στο Δήμο Ναυπλιέων οι μέχρι στιγμής αναφορές προβλημάτων από πολίτες επικεντρώνονται στο αστικό σύστημα και αφορούν κατά το πλείστον εστίες ανάπτυξης κουνουπιών που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους (οικιακά λύματα, εγκαταλελειμμένες πισίνες, μικρές υδατοσυλλογές σε οικίες κα.) και παρόλο που το πρόγραμμα δεν υπεισέρχεται σε ιδιωτικούς χώρους, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος ανταποκρίνεται άμεσα σε κλήσεις πολιτών που δέχονται προκειμένου να μειωθούν οι εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και η εκ τούτον όχληση των πολιτών.  .

Θα επιθυμούσαμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι στα πλαίσια του προγράμματος οι πολίτες μπορούν απευθύνονται σε γραμμές εξυπηρέτησης του κοινού για τυχόν προβλήματα, ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά:

  • Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού Δήμου Ναυπλίου 2752028419
  • Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού του φορέα υλοποίησης του προγράμματος για το 2017:

2752029912 – 6937487200 – 6937487287 (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Υπεύθυνη Επιστήμονας: Σοφία Γ. Σταθοπούλου MSc Γεωπόνος ΤΕ και αρ. αδείας: 102109-29-8-2000)

Μετάβαση στο περιεχόμενο