Το Ναύπλιο γιορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο (pics-video)

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο.

Την παραμονή τελέσθηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου, Καρπερνησίου Γεωργίου και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και εν συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση και περιφορά της εικόνας του Αγίου Αναστασίου στην πόλη.

Ο Δήμος Ναυπλιέων θέλοντας να αναβαθμίσει τον φετινό εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, προσκάλεσε το παγκοσμίου φήμης βυζαντινό μουσικό σχήμα « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ », υπό τη διεύθυνση του χοράρχου Γεωργίου Κωνσταντίνου, η οποία έψαλε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού και της θείας λειτουργίας.

Την Θεία Λειτουργία και την περιφορά της εικόνας παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Μπούκουρης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Καχριμάνης και Σταύρος Γαβρήλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ε. Παναγιωτοπούλου και Γ.Γαβρήλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κ. Ρούτουλας, Π. Καλκούνου , Μ. Ράλλη, Π. Λέντζος, οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές και πολύς κόσμος.

Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν ζωγράφος, γέννημα θρέμμα της πόλης του Ναυπλίου. Αρραβωνιάστηκε την κόρη ενός χριστιανού, αλλά επειδή αυτή δεν είχε καλή ζωή, ο Αναστάσιος διέλυσε τον αρραβώνα. Οι συγγενείς, όμως, της κοπέλας του έκαναν μάγια για να τον εκδικηθούν, με απ
οτέλεσμα να χάσει τα λογικά του. Εκμεταλλευόμενοι αυτή του την κατάσταση οι Τούρκοι, τον εξισλάμισαν. Αλλά όταν ο Θεός τον ευλόγησε και συνήλθε στα λογικά του, με θάρρος αποκήρυξε τον Ισλαμισμό και με γενναιότητα ομολόγησε τη χριστιανική του πίστη. Οι Τούρκοι, με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, αλλά ο Αναστάσιος παρέμεινε ακλόνητος στη χριστιανική ομολογία του. Τότε στις 1 Φεβρουαρίου 1655, υπόμεινε μαρτυρικό θάνατο από τους Τούρκους, με διαμελισμό. Το Ναύπλιο τον έκανε πολιούχο του και ο ωραίος ναός στολίζει την πόλη προς τιμήν του νεομάρτυρα αυτού.

{gallery}agios_anastasios_nayplio{/gallery}

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΣ 1/2/2017

argolikeseidhseis.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου