Στο πλευρό των παραγωγών ο Δήμαρχος Ναυπλιέων για τις ζημιές από την καρπόπτωση των μανταρινιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, την οποία κοινοποίησε, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο αρμόδιο υπουργείο, στους βουλευτές Αργολίδας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην διεύθυνση του υποκαταστήματος  ΕΛΓΑ Τρίπολης και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, έστειλε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ζητώντας την άμεση αποστολή κλιμακίου ώστε να προχωρήσουν οι αγρότες σε υποβολή δήλωσης ζημιάς μετά την καταστροφή που υπέστη η καλλιέργεια των μανταρινιών μετά την καρπόπτωση.

Η επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,


         Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε, την δυσαρέσκεια για την σημερινή εικόνα της αγροτικής παραγωγής και την κραυγή αγωνίας για το εγγύς μέλλον, των παραγωγών εσπεριδοειδών του δήμου μας.
         Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και να σας παρουσιάσουμε τα προβλήματα, που έχουν προκύψει από την καρπόπτωση, έτσι όπως τα βλέπουμε και μας τα μεταφέρουν οι παραγωγοί μας.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ακραίες βροχοπτώσεις ) που επικράτησαν, κατά τον μήνα Νοέμβριο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, είχαν σαν αποτέλεσμα την αυξημένη καρπόπτωση και την υποβάθμιση της ποιότητας των μανταρινιών ποικιλίας «κλημεντίνης». Η συγκεκριμένη καλλιέργεια καταλαμβάνει μεγάλο ποσοστό της καλλιεργήσιμης έκτασης της περιοχής μας και συνεπώς κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους.

Σε μία χρονική περίοδο που όπως όλοι γνωρίζουμε το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται, το κόστος καλλιέργειας αυξάνετε και η οικονομική κρίση οδηγεί σε εξαθλίωση τον αγροτικό πληθυσμό αυτό που συμβαίνει στην περιοχή μας είναι καταστροφικό.

Μετά τα παραπάνω παρακαλώ όπως προχωρήσετε άμεσα στην αποστολή κλιμακίου γεωπόνων του ΕΛΓΑ, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η συγκομιδή, για την διαπίστωση της έκτασης της καταστροφής που υπέστη η καλλιέργεια των μανταρινιών ώστε να προχωρήσουν οι αγρότες σε υποβολή δήλωσης ζημιάς.          

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

07/12/2016

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο