Επιχείρηση εντοπισμού σπάνιας πάπιας στο… Ναύπλιο! (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής εταιρείας έστησαν επιχείρηση παρατήρησης και καταγραφής  ενός σπάνιου είδους πάπιας στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο υδροβιότοπο Ναυπλίου το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 – Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε το μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Τάκης Λεοντίδης

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/dNpXcBzbhI8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η πουπουλόπαπια είναι ένα είδος πτηνού μεγάλου μεγέθους ευρέως διαδεδομένο. Ζει κατά μήκος των Σκανδιναβικών ακτών μέχρι την Αγγλία και έχει σχεδόν εξαφανιστεί εξαιτίας του κυνηγιού και της θήρευσης των αυγών της από τον άνθρωπο.

Προκειμένου να προστατευτούν οι πουπουλόπαπιες κατά την περίοδο της αναπαραγωγής τους και κατά την ανάπτυξή τους, απαγορεύτηκε βάσει κανονισμών η θήρευση, η αλιεία και οι επισκέψεις σε αυτές τις περιοχές όπου ζει.

Την περίοδο αυτή ο πληθυσμός του είδους στη Λευκή Θάλασσα υπερβαίνει τα 5.000-8.000 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που υπήρχε στις αρχές του 20ου αιώνα.  Στην Πελοπόννησο έχει καταγραφεί τρεις φορές ,την πρώτη το 1905 ,το 1968 και φέτος το 2016.

Πρόκειται για ένα αρκετά σπάνιο είδος πάπιας και μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας ήρθαν στο Ναύπλιο για να παρατηρήσουν και να καταγράψουν την Πουπουλόπαπια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο