Συγκλονιστικές βραδινές εικόνες από την φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στιγμές αγωνίας για τους κατοίκους στο Κρανίδι Αργολίδας, από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και πήρε γρήγορα διαστάσεις.

[iframe width=”553″ height=”316″ src=”https://www.youtube.com/embed/5qWlMyLz_fg” title=”ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΜΑΝΖΟΕ 4/7/2022″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η πυρκαγιά δεν άργησε να επεκταθεί στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής, Amanzoe, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φλόγες.

Το βράδυ οι φλόγες περικύκλωσαν ξανά το ξενοδοχείο και έφτασαν έως την πισίνα, λόγω και του αέρα, που πνέει πλέον και από δυτικές διευθύνσεις, ενώ και η φωτιά δημιουργεί το δικό της μέτωπο με θερμές μάζες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο όπου οι φλόγες ξεπερνούν ακόμη και τα 15 μέτρα σε ύψος:

Δήλωση για εμπρησμό του δημάρχου Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου

«Πριν λίγη ώρα τέθηκε τελικά υπό έλεγχο μετά από ολονύκτια μάχη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κρανίδι χτες αργά το απόγευμα. Όλο το βράδυ πυροσβέστες, εθελοντές, ιδιωτικά βυτιοφόρα, οχήματα και μηχανήματα του δήμου μας και μηχανήματα έργου επιχειρούσαν υπό δύσκολες συνθήκες και κατόρθωσαν τελικά να θέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο. Η φωτιά προκάλεσε μικρής, σχετικά, έκτασης ζημιές στο ξενοδοχειακό συγκρότημα AmanZoe, σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις καθως και σε αγροκτήματα και δέντρα ιδιωτών. Ο Δήμος Ερμιονίδας από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά ήταν παρών με συντονιστή εμένα και παρόντες όλους τους αντιδημάρχους, με τη συνδρομή και της πολιτικής προστασίας του δήμου μας καθόλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και πριν λίγη ώρα. Οφείλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για την ηρωική μάχη που έδωσαν, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Αργολίδας, την ελληνική αστυνομία και τους ιδιώτες που συνέδραμαν με τα ιδιωτικά τους οχήματα και τα μηχανήματά τους. Οι δυο πρωτοφανείς μικρές εστίες φωτιάς μέσα στην πόλη του Κρανιδίου χτες το μεσημέρι και η ξαφνική πυρκαγιά χτες το απόγευμα, σε ώρα που θα ήταν δύσκολη η αντιμετώπισή της από αέρος, δεν μου αφήνουν προσωπικά καμία άλλη εκτίμηση παρά αυτή του εμπρησμού με συντονισμένο σχέδιο όσων έδρασαν σε βάρος της Ερμιονίδας μας. Δηλώνω δημόσια ότι θα σταθούμε ως Δήμος αλλά και εγώ προσωπικά δίπλα στους πληγέντες με κάθε τρόπο. Επίσης δηλώνω προσωπικά ότι θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρμόδιες αρχές στις έρευνες τους για τον εντοπισμό των δραστών του πιθανού εμπρησμού και σήμερα το πρωί κιόλας θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες Αρχές για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες που απαιτούνται. Η Ερμιονίδα μας είναι και θα παραμείνει ένα παγκόσμιο πρότυπο τουρισμού και δεν μας λυγίζουν τέτοιες παράνομες ενέργειες.Ο,τι καταστράφηκε θα το ξαναφτιάξουμε μαζί.».

52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σημειώνεται ότι 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους τους πολίτες, καθώς όπως είπε, «η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 19/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του Δικτύου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο