Το έθιμο με τα πατίνια αναβίωσε στις Λίμνες Αργολίδας (vid)

Στιγμές από άλλες εποχές έζησαν ξανά μικροί και μεγάλοι στο χωριό Λίμνη στην Αργολίδας αναβιώνοντας το έθιμο με τα πατίνια.

[iframe width=”646″ height=”363″ src=”https://www.youtube.com/embed/smAuPiaic3c” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό έθιμο που δείχνει την φαντασία των παιδιών άλλων εποχών όταν οι οικονομικές συνθήκες δεν επέτρεπαν στη νέα γενιά να παίζει με τα παιχνίδια εκείνης της εποχής.

Αυτό που έκαναν, δηλαδή, τα παιδιά ήταν να κατασκευάζουν αυτοσχέδια πατίνια με ξύλο και ρουλεμάν και στη συνέχεια να επιδίδονται σε αγώνες εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη κατηφόρα του χωριού.

Αυτό το έθιμο αναβίωσαν και φέτος στο ορεινό χωρίο της Αργολίδας κυρίως νεαρά παιδιά που χάρηκαν και διασκέδασαν με τα αυτοσχέδια παιχνίδια μιας άλλης εποχής.

Στο τέλος του αυτοσχέδιου αγώνα έγιναν φέτος και απονομές επάθλων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο