Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Μέτρα προστασίας από την πανδημία και τις συνέπειες της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι έκτακτες συνθήκες που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, με τεράστιες επιπτώσεις εκτός των άλλων, στο εισόδημα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, δηλαδή της πλειοψηφίας των δημοτών μας, καθιστούν αναγκαίο και επείγον να παρθούν από το δήμο μας μια σειρά μέτρα για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας και την προστασία των εργαζομένων στο Δήμο.

Το αίτημα αυτό αποστείλαμε από την αρχή της πανδημίας  στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες για τον λαό, η ατομική ευθύνη για να εμπεδωθεί, πρέπει να συμβαδίζει με την ευθύνη του κράτους, σε όλα τα επίπεδα κρατικής διοίκησης, ώστε να ληφθούν μέτρα για την προστασία του λαού. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει μέχρι σήμερα κανένα σχετικό θέμα. Επαναφέρουμε το αίτημά μας, μαζί με τις προτάσεις μας για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν,για τη σύγκλησηΔ.Σ. με κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση και όχι “δια περιφοράς”. Επιπλέον:

  • Να συζητηθεί στο Δ.Σ. η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και η επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με μόνιμο προσωπικό, με υποδομές και εξοπλισμό για να μπορέσει να επιτελέσει τον κρίσιμο ρόλο της και τώρα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτήν.
  • Για άλλη μια φορά με αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής είχαμε αναθέσεις έργων δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Επαναφέρουμε την πρότασή μας για Δημόσιο Φορέα κατασκευών που θα αναλαμβάνει την μελέτη, την κατασκευή, την λειτουργία και τη συντήρηση των έργων ή όπου δεν είναι αυτό δυνατό με διαγωνισμό. Η φάμπρικα με τις απευθείας αναθέσεις πρέπει να σταματήσει!
  • Έχουμε ζητήσει όλα τα σχετικά έγγραφα για την υπόθεση υπεξαίρεσης στηνΔΕΥΑΕΠ. Μέχρι σήμερα,7 μήνες μετά!!!,δεν έχουμε λάβει τίποτα, παρότι επανειλημμένα τα ζητήσαμε. Απαιτούμε να μας δοθούν και να ενημερωθούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ΕΔΕ που ξεκίνησε 4 μήνες μετά το γεγονός…
  • Βρισκόμαστε ήδη μερικές μέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το 2020. Η προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο ζήτημα και δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα εν μέσω πανδημίας. Ο νέος σχεδιασμός για την Πολιτική Προστασία που αποτυπώνεται στο Νόμο 4662/2020 δεν προμηνύει κατά τη γνώμη μας την κατάλληλη και ανάλογη προετοιμασία. Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος για την προστασία της ζωής των δημοτών μας και του περιβάλλοντος είναι ανάγκη να απασχολήσει το Δ.Σ. η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, τα μέτρα που πιθανά έχουν ληφθεί καθώς και οι υπάρχουσες ελλείψεις.
  • Να συζητηθεί η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων και τα μέτρα προστασίας που χρειάζονται.

Οι προτάσεις μας για τα μέτρα ενίσχυσης που πρέπει να πάρει το Δ.Σ. είναι:

  • Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ανέργων, αλλά και όσο διαρκούν τα μέτρα και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, που μπορεί να μην έχει ανασταλεί ή διακοπεί επίσημα η λειτουργία του επαγγέλματός τους αλλά στην πραγματικότητα αδυνατούν να δουλέψουν και δεν δουλεύουν λόγω των συνθηκών.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Άμεση μείωση των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών καθώς και την άμεση μείωση των τιμολογίων την ΔΕΥΑΕΠ στους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας.
  • Εξασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ που έχει τυχόν ανασταλεί η λειτουργία τους.Πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών-καθαριστών σε όλα τα σχολεία του Δήμου.
  • Εξασφάλιση ιδιαίτερων μέτρων προφύλαξης για τους εργάτες καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων.
  • Δημιουργία Κοινωνικής υπηρεσίας στο Δήμο Επιδαύρου

Επιμένουμε στο αίτημα για γενναία χρηματοδότηση του δήμου από τους κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, έτσι ώστε να μπορέσει ο δήμος να λειτουργήσει και να στηρίξει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου

Μπουρδάκος Ναπολέων Δημοτικός Σύμβουλος

          Επίδαυρος 05/05/2020

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο