Ευρεία σύσκεψη στο Άργος για την παραβατικότητα των Ρομά στη Νέα Κίο (video – pics)

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Άργους για το “καυτό” θέμα της όλο και αυξανόμενης παραβατικότητας των Ρομά στην Νέα Κίο και την ανεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση του. 

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/duJlGQVyroY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έτσι πλέον αντιμετωπίζεται καθώς έχει να κάνει με την ομαλή διαβίωση των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας και το αίσθημα ανασφάλειας που αισθάνονται. Συχνά πυκνά είναι και τα φαινόμενα ανομίας που παρατηρούνται με πρωταγωνιστές ρομά.

Συμμετείχαν οι Βουλευτές του νομού, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Κίου Νίκος Σαριγιάννης και ο υποδιοικητής του τμήματος ασφαλείας Άργους, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης που συζητήθηκε ήταν να παρέμβουν οι τρεις (παριστάμενοι στη σύσκεψη) βουλευτές Αργολίδας και να φέρουν το θέμα στη Βουλή μα απώτερο στόχο να νομοθετήσει σχετικά. Επίσης, ο Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε από τους βουλευτές να είναι μαζί του στη συνάντηση που θα έχει με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο Γιάννης Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων:

» Θα μεταφέρω το όλο θέμα όπως έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα προσπαθήσω με τον θεσμικό μου ρόλο ώστε το πρόβλημα να λυθεί και πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια στην καθημερινότητα τους και στις εργασίες τους. Το θέμα είναι πολυσύνθετο, και δεν αρκεί μόνο η πάταξη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας αλλά και η ένταξη αυτών των ανθρώπων στο κοινωνικό σύνολο. Όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν, απέτυχαν»
Ο Γιάννης Γκιόλας, δήλωσε:

«Το πρόβλημα δεν είναι συγκυριακό και δεν εντοπίζεται μόνο στην Νέα Κίο. Πρέπει να καταλαγιάσει η κατάσταση, με νόμιμο τρόπο και συναπόφαση των τοπικών κοινωνιών. Να υπάρξει συμβίωση και μη διασάλευση της τάξης. Άμεσα δεν μπορεί να γίνει κάτι. Η ομάδα των ρομά ρέπει προς την παραβατικότητα, και η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει. Τουλάχιστον να ξεκινήσουμε με την πλήρη καταγραφή τους, να έχουν αληθινά έγγραφα, να ξέρουμε ποιοί είναι. Η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι παντού και πάντα, οφείλει και ο πολίτης να καταγγέλλει και να ειδοποιεί άμεσα».

Υπήρξε παρέμβαση από τον Δημήτρη Καμπόσο που επεσήμανε πως «Σκληροί νόμοι, αλλά νόμοι. Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, αυτή είναι η προτεραιότητα. Να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ποιος τους έφερε, γιατί τους έφερε, πού μένουν. Τα πάντα. Αν αρρωστήσει κάποιος από αυτούς δεν πρέπει αντίστοιχα κάποιος να τον περιθάλψει; Η κοινωνία πρέπει να τον ελέγχει αλλά και να τον περιθάλπει».

Ο Ανδρέας Πουλάς είπε στην παρέμβαση του:

¨Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και η λύση δεν μπορεί να βγει από ένα τραπέζι αλλά από την κεντρική εξουσία. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι να αυξηθούν τα μέτρα, η πρόληψη και η καταστολή. Ο μακροπρόθεσμος έχει να κάνει με την αντιμετώπιση από την κεντρική εξουσία., Να φτιάξει οργανωμένες δομές,. με σωστές προδιαγραφές. Να πάνε αυτά τα παιδιά σε σχολεία. Ο ρομά όχι μόνο να παίρνει επιδόματα αλλά να καταβάλει και εισφορές. Τα προβλήματα που δημιουργούν στα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όρια. Πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε τους αρμόδιους για ένα πρόβλημα που απαιτεί προσοχή».

argolikeseidhseis.gr
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο