Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δεκεμβρίου 06, 2018

Ατενίζοντας την μεγάλη επέτειο του 2021. Κύκλος ομιλιών και εκδηλώσεων με χρονικό ορίζοντα το 2021

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στην πόλη του Ναυπλίου, θα τιμήσουμε την διακοσιοετηρίδα της μύησης του Κολοκοτρώνη στην Φιλική Εταιρεία (1818-2018).

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Βουλευτικό Ναυπλίου, στις 12:00 η Εταιρεία Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αργολίδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών υπό την αρωγή του Δήμου Ναυπλιέων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: 
“Ο Εθνεγέρτης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Η μύηση στη Φιλική Εταιρεία”
11:00 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ - ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ  -ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑΝΤΗ  
12:00 Βουλευτικό:
Αναπαράσταση της μύησης του Κολοκοτρώνη στη Φιλική Εταιρεία 
Η Εταιρεία "Προσκήνιο- Πολιτισμός Κοινωνική Ψυχαγωγία", με τη συμμετοχή του  Προέδρου της  Κων/νου Σπηλιώτη,       ο οποίος σκηνοθετεί την αναπαράσταση της μύησης, με  ερμηνευτές τούς Αλέξανδρο Μουσούρο και Ιωάννη Σκούρα. Στο ρόλο του Κολοκοτρώνη, ο Αντώνης Ξεπαπαδάκος.
12:30 Έναρξη: Κωνσταντίνα Ρετσινά, Πρόεδρος Εταιρείας Ανάδειξης Πολιτιστικής  Κληρονομιάς Αργολίδας, μέλος της  Εταιρείας  Ελλήνων Ευεργετών: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: ο αήττητος αρχιστράτηγος»
  
12:45 Εισαγωγή: Ανάστος Δημητρόπουλος, δικηγόρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών.
«Εθνοευεργεσία,Εθνεγερσία και Πατριωτικός Εταιρισμός»
                            ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 2021
13:00 Αθανάσιος Χρήστου:Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Iστορίας,Aρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Aγαθών του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
«ΘEOΔΩPOΣ KOΛOKOTPΩNHΣ 1770-1843: Aπο την μύησή του στήν Φιλική Εταιρεία έως τον λόγο του στην Πνύκα»
13:15 Δημήτρης Σταθακόπουλος : Δρ κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου-Μέλος Δ.Σ. Απογόνων Αγωνιστών του 1821 : "Summum jus summa injuria - H υπερβολική χρήση του νόμου είναι υπερβολική αδικία . Σχόλια για την ά-δικη "δίκη" του Θεοδ. Κολοκοτρώνη και Δημ. Πλαπούτα, με μία διαχρονική ματιά  στη χρήση απονομής δικαιοσύνης.
13:30 Γεωργία Κατσαφάδου, Ιστορικός: «Η δράση του Κολοκοτρώνη στο Ανάπλι». 
13:45 Παναγιώτης Μποσνάκης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Μισσούρι.
 «Το φιλοσοφικό νόημα της Φιλικής Εταιρείας και της διακήρυξης του Αλέξανδρου Υψηλάντη»
14:00 Ιωάννα Μάστορα Δρ. Φιλοσοφίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Επιστημονικός Συμβουλος Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ-Αθηνά Προμάχος: Απαγγελία του Λόγου της ΠΝΥΚΑΣ