Εκδήλωση με θέμα: "Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου για παιδιά και γονείς" | 18/11 Ναύπλιο

Νοεμβρίου 09, 2018
Ο Dri fm 92,2 και το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο «ΜΑΖΙ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δοππατ, τη διεύθυνση Β’βαθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας, το Νέο Σχολείο και τον Σύνδεσμο Φιλόλογων Αργολίδας, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου για παιδιά και γονείς».

Η ενημερωτική εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, την Κυριακή, 18 Νοεμβριου στις 18:00 μ.μ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Θεοφάνης Κασίμης, ιδρυτής της Audax Cybersecurity, εξειδικευμένος σε θέματα που αφορούν στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριών και δικτυακών συστημάτων.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της εκδήλωσης 

Τα παιδιά αγαπούν την τεχνολογία και από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν να πλοηγούνται στο διαδίκτυο, να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια και να χρησιμοποιούν tablets και smartphones.

Τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι το 81% των παιδιών ηλικίας από 5-15 ετών έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές τεχνολογίες στο σπίτι, το 40% των παιδιών ηλικίας από 3-4 ετών και τα 2/3 των παιδιών ηλικίας από 5-7 ετών «σερφάρουν» στο διαδίκτυο.

Τα παιδιά ενθουσιάζονται με την τεχνολογία. Η πρόκληση είναι να κατευνάσουμε αυτόν τον ενθουσιασμό και να επιφέρουμε ισορροπία, έτσι ώστε η ενασχόληση με το διαδίκτυο να μην επηρεάσει άλλους σημαντικούς τομείς στη ζωή του παιδιού.

Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και η ενημέρωση για αυτό πολύ σημαντική.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα συζητηθούν:

• Οι τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών.

• Κοινωνικά δίκτυα

• Ασφαλής πλοήγηση

• Η κοινωνική μηχανική ως τρόπος εξαπάτησης.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ = ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ OΛΟΥΣ

magazino dri fm ekdilosi

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia