Πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός για τον Πολιούχο του Ναυπλίου Άγιο Αναστάσιο (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 το Ναύπλιο γιορτάζει με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο της πόλης, Άγιο Αναστάσιο.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/ADvmNPs3ACs” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Την Τετάρτη 31η Ιανουαρίου 2018 στον προσκυνηματικό Ιερό ναό του Αγίου στο Ναύπλιο, εψάλη πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Άρτης Καλλινίκου, και Αργολίδος Νεκταρίου.

Φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος έφερε το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού από την Κρήτη προς προσκύνηση στον εορτάζοντα Ιερό ναό. Η Υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου έγινε στα προπύλαια του ιερού Ναού .

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος υποδέχθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 , το Ιερό λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού ,από την Κρήτη προς ευλογία των πιστών. Το Ιερό λείψανο έφερε από την Κρήτη ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Τον Μητροπολίτη Αργολίδος ευχαρίστησε ο εφημέριος του προσκυνηματικού Ιερού ναού του Αγίου Αναστασίου πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής για την τιμή που έκανε και έφερε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικηφόρου προς προσκύνηση στον ιερό ναό του πολιούχου της πόλεως του Ναυπλίου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας Γιάννης Ανδριανός και Γ.Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ε. Παναγιωτοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης , η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου και πολύς κόσμος.

Την εκκλησιαστική τάξη είχε ο Γενικός αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος ,πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αθανασόπουλος.

Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν γέννημα και θρέμμα της πόλης του Ναυπλίου και έκανε το επάγγελμα του ζωγράφου. Αρραβωνιάστηκε την κόρη ενός χριστιανού, αλλά επειδή αυτή δεν είχε καλή ζωή, ο Αναστάσιος διέλυσε τον αρραβώνα. Οι συγγενείς όμως της κοπέλας έκαναν διάφορα σατανικά μάγια στον Αναστάσιο, για να τον εκδικηθούν με αποτέλεσμα ο Αναστάσιος να χάσει τα λογικά του. Εκμεταλλευόμενοι αυτή του την κατάσταση οι Τούρκοι, τον εξισλάμισαν. Αλλά όταν ο Θεός ευλόγησε και συνήλθε στα λογικά του, με θάρρος αποκήρυξε τον Ισλαμισμό και με γενναιότητα ομολόγησε τη χριστιανική του πίστη. Οι Τούρκοι, με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, αλλά ο Αναστάσιος παρέμεινε ακλόνητος στη χριστιανική ομολογία του. Τότε στις 1 Φεβρουαρίου 1655, υπέμεινε μαρτυρικό θάνατο από τους Τούρκους, με διαμελισμό. Δηλαδή τον κατέσφαξαν με μαχαίρια. Το Ναύπλιο τον έκανε πολιούχο του και ωραίος ναός στολίζει την πόλη αυτή προς τιμήν του νεομάρτυρα αυτού.

Δείτε περισσότερα εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εταιρία αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό

Η εταιρία Melissinos Security αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό για εγκατάσταση...

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει και φέτος, την καθιερωμένη πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου

Η διαδρομή ξεκινάει στο μουσείο υδροκίνησης της Δημητσάνας, περνάει...

Η Νιόβη Χριστοπούλου υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Η Νιόβη Χριστοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο