Στα Ίρια ο Δήμαρχος Ναυπλιέων σε σύσκεψη για το θέμα των εργατών γης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συμμετείχε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Ίρια με βασικό θέμα συζήτησης το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους αλλοδαπούς εργάτες γης στον πρωτογενή τομέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πολλοί παραγωγοί, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Βουλευτές του Νομού Αργολίδας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, της Τοπικής Κοινότητας και συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στην τοποθέτηση του πρότεινε να παγώσουν άμεσα και για ένα χρονικό διάστημα οι έλεγχοι και τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Να πιστοποιηθούν και να νομιμοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες οι υπάρχοντες εργάτες έτσι ώστε να μπορούν να εργάζονται με προσωρινά έγγραφα.

Να διαμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε το ζήτημα των εργατών γης να μπει σε πορεία λύσης.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να εξευρεθεί άμεση λύση από την μεριά της Πολιτείας για την ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και των χρονοβόρων διαδικασιών στην έκδοση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου οι ξένοι εργάτες να εργάζονται νόμιμα στην χώρα μας.

Ο κ. Κωστούρος πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα το οποίο έγινε αποδεκτό από τους παρευρισκόμενους προς το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενημερώσουν για το πρόβλημα που έχει ανακύψει και να εξευρεθεί άμεσα η επωφελέστερη λύση σε μια περίοδο που υπάρχει έντονη η ανάγκη εργατικού δυναμικού για τη συγκομιδή των προϊόντων των παραγωγών μας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την προοπτική μιας εκ νέου συνάντησης αν οι ενέργειες που θα γίνουν δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο