Στο Τολό συνεχίστηκε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας (pics-vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο γραφικό Τολό Αργολίδας ήταν η επόμενη στάση του “1oυ Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”, που ξεκίνησε από την Αρεόπολη στη Λακωνία και συνεχίστηκε στην Κορώνη στη Μεσσηνία και στο Παράλιο Άστρος στην Αρκαδία.

[iframe width=”683″ height=”384″ src=”https://www.youtube.com/embed/VSyE0cVdKu0″ title=”” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, παραγωγοί από διάφορες περιοχές, εξέθεσαν τα προϊόντα τους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε δημιουργηθεί στο λιμάνι του Τολού και προσκαλούσαν όλο τον κόσμο να δοκιμάσει τοπικές γεύσεις.

Η βραδιά ξεκίνησε με μουσική και χορό από μια τοπική χορευτική ομάδα, ακολούθησαν ομιλίες φορέων ενώ στη συνέχεια, οι επισκέπτες γνώρισαν τους παραγωγούς οι οποίοι ενημέρωναν για τα προϊόντα τους και τις ευεργετικές ιδιότητες, που αυτά προσφέρουν.

Όσοι βρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του ελαιολάδου, δοκίμασαν χειροποίητα ζυμαρικά, τοπικούς οίνους, κουλούρια, κοκτέιλ, αλλά και εκλεπτυσμένα πιάτα που είχαν επιμεληθεί γνωστοί σεφ.

Επίσης, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν μέσα από διάφορες δράσεις που είχαν διοργανωθεί σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.

307261217 797683811373558 5243239468186487844 n

Στην κάμερα, μίλησαν μερικοί από τους εκθέτες που έδωσαν μια περιγραφή αυτών που προσφέρουν, αναφέροντας ότι ο η επισκεψιμότητα είναι ικανοποιητική και ότι ο κόσμος προσέρχεται για να δοκιμάσει τα προϊόντα.

Αρκετοί ήταν οι επισκέπτες, που βρέθηκαν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και με την υποστήριξη των Ενώσεων Ξενοδόχων Ναυπλίου και Ξενοδόχων Αργους – Μυκηνών.

306858967 770802577463622 1556095271106847712 n

Πρόκειται για δράσεις, οι οποίες είναι καλό να γίνονται καθώς αυξάνουν την επισκεψιμότητα και προβάλλουν το Τουριστικό προϊόν στην Πελοπόννησο και όχι μόνο. Δράσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν θεσμός με το πέρασμα του χρόνου.

{gallery}festival_gastronomias tolo{/gallery}

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο