Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων θα συμμετάσχει ο Δήμος Ναυπλιέων

Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων θα συμμετάσχει μεταξύ πολλών άλλων δήμων της χώρας, ο Δήμος Ναυπλιέων.

Σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, παρόντος του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπογράφηκε η Πράξη Ίδρυσης του φορέα «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων».

Στην Αμφικτυονία αυτή μετέχει και ο Δήμος Ναυπλιέων μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων επεσήμανε ότι , «πρόκειται για έναν νέο θεσμό που παίρνει «σάρκα και οστά» με πρωτοβουλία του δημάρχου Μαραθώνος, Ηλία Ψηνάκη και βασική επιδίωξή του είναι η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Στους στόχους της Αμφικτυονίας περιλαμβάνεται και η διεκδίκηση και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα».

Μέλη της Αμφικτυονίας είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και φορείς, ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο