Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά την 25η Μαρτίου (βίντεο)

Μαρτίου 25, 2021
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ , τιμούν τη λαμπρή επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Eν μέσω πανδημίας και μη έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν όσα είχαν προγραμματίσει με την εφορία τιμής και με την εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, προχώρησαν στον στολισμό της πόλης και ολόκληρου του Δήμου Ναυπλιέων, ενω το βράδυ της παραμονής της εθνικής εορτής η πρόσοψη του Δημαρχείου Ναυπλίου ντύθηκε με την γαλανόλευκη με την βοήθεια του 3d mapping projection.

Την πρόσοψη του Δημαρχείου κοσμούν επίσης 4 πίνακες με προσωπογραφίες, του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια, της Μαντώ Μαυρογένους και του Στάικου Σταϊκόπουλου, της Ναυπλιώτισσας ζωγράφου Κατερίνας Μπεκιάρη μέλος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης".

Επίσης σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη , τιμώντας τον Γέρο του Μοριά, Θεόδορο Κολοκοτρώνη παρουσιάζονται στην ψηφιακή έκθεση στο Πάρκο Κολοκοτρώνη, αντιπροσωπευτικές ιστορικές συνθέσεις των Ελλήνων καλλιτεχνών: Θεόδωρου Βρυζάκη, Διονύσιου Τσόκου, Νέστορα Βαρβέρη, Γεώργιου Μαργαρίτη, Ιβάν Αϊβαζόφσκυ, Κωνσταντίνου Βολανάκη, που απαθανάτισαν πρωταγωνιστές και μεγάλες στιγμές του Αγώνα για την ανεξαρτησία.

Το σύνολο των ζωγραφικών έργων ανήκουν στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και η επιλογή των έργων και τα κείμενα είναι της Ιστορικού Τέχνης και Επιμελήτριας της Εθνικής Πινακοθήκης Λαμπρινής Καρακούρτη.

Επίσης , τους δρόμους της παλιάς πόλης του Ναυπλίου , κοσμούν πιστά αντίγραφα των λαβάρων του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας.

Σε ολόκληρο τον Δήμο Ναυπλιέων πρωταγωνιστεί το σύμβολο μας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

argolikeseidhseis.gr

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia