Σε εφαρμογή από τον Δήμο Ναυπλιέων το σχέδιο για την στήριξη των ανήμπορων πολιτών στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού

Νοεμβρίου 11, 2020
Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.ΑΝ. σε εφαρμογή των εντολών του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Κωστούρου Δημήτριου και του Υπουργείου Εσωτερικών για ενίσχυση των δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης στην δύσκολη αυτή χρονική στιγμή που βιώνουμε λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού ανακοινώνει.

Από τις 9 Νοεμβρίου 2020 άρχισε :

α, Η καταγραφή των κατοίκων του Δήμου Ναυπλιέων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και δεν έχουν υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον .

β. Η καταγραφή των απόρων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του Δήμου Ναυπλιέων που δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και δεν έχουν υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον .

Οι καταγραφές αυτές θα αξιολογηθούν και αναλόγως θα παρέχεται :

· Εξυπηρέτηση σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της περίπτωσης α

· Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περίπτωσης β.

· Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περιπτώσεων α και β

( παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών ) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω Κ.Ε.Π.

Για όλα τα ανωτέρω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα :

Α. Για τις Δημοτικές ενότητες Ναυπλίου &Ασίνης : 2752023513 ( Κ.Α.Π.Η.) και 2752099424 (Κ.Η.Φ.Η.)

B. Για τις Δημοτικές ενότητες Ν. Τίρυνθας & Μιδέας : 2752360108 ( Βοήθεια στο σπίτι Μιδέας )

Ανακοινώσεις σχετικές με το θέμα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ,οι οποίοι είναι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να βλέπουν στις σελίδες του Κ.Α.Π.Η. και του Κ.Η.Φ.Η. στο Facebook αλλά και στην ιστοσελίδα του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. https://dokoipan.gr/ . Στην διάθεση των ενδιαφερομένων είναι και τα email των : Βοήθεια στο σπίτι ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) Κ.Α.Π.Η. Ναυπλίου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) Κ.Η.Φ.Η. Ναυπλίου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Την υλοποίηση των παραπάνω έχουν αναλάβει ομάδες δράσης υπαλλήλων του Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και άλλων δομών του Δήμου που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτό τον σκοπό.

Με σεβασμό στις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και Αλληλεγγύης και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ( Ε.Ο.Δ.Υ. ) για την μη διάδοση του κορονοϊού και με γνώμονα την προστασία τόσο των δημοτών όσο και των εργαζομένων στις δομές του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν, θα καταφέρουμε να σταθούμε δίπλα στους δημότες μας που έχουν την ανάγκη μας στην δύσκολη αυτή στιγμή.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia