Η “πανσέληνος του χιονιού” πάνω από το Ναύπλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την εμφάνισή της πρώτης υπερ-πανσέληνου για το 2020 πάνω από το Ναύπλιο κατέγραψε η κάμερα το βράδυ της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου.

Η πανσέληνος είναι μεγαλύτερη και φωτεινότερη από το συνηθισμένο, καθώς η τροχιά της βρίσκεται πλησιέστερα στη γη. Το φεγγάρι θα φθάσει στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη (360.461 χιλιόμετρα) το βράδυ της Δευτέρας (στις 22:28 ώρα Ελλάδας). Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. 

pansel

Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο (μέγιστη απόσταση) και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο (ελάχιστη απόσταση). Στις 26 Φεβρουαρίου, που θα βρίσκεται στο απόγειο του, το φεγγάρι θα απέχει από τη Γη σχεδόν 406.300 χιλιόμετρα. 

panse

Στη Βόρεια Αμερική αυτή η πανσέληνος της χρονιάς ήταν γνωστή από παλιά ως «πανσέληνος του χιονιού» (επειδή συνήθως χιόνιζε πολύ τέτοια εποχή) ή «πανσέληνος της πείνας» (επειδή το κυνήγι ήταν δύσκολο λόγω του χιονιού και του κρύου) ή «πανσέληνος της αρκούδας» (γιατί έβγαινε…παγανιά). Το 2020 θα υπάρξουν άλλες τρεις υπερπανσέληνοι.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο