Νοεμβρίου 29, 2019

Μετά τον Ψαρομαχαλά ένταξη και χρηματοδότηση και για την ανάπλαση της Αιγίου

Το έργο αποτελεί τμήμα του γενικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για τον Δήμο Ναυπλιέων όπως έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ολοκλήρωσε τον έλεγχο της πράξης με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΔΟΥ ΑΙΓΙΟΥ (ΝΑΥΠΛΙΟ)» και με κωδικό ΟΠΣ 5044958. Ο έλεγχος ήταν επιτυχής και πραγματοποιήθηκε ένταξη του έργου στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πελοπόννησος» - ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δράση έχει Συνολική Δημόσια Δαπάνη 2.517.200,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Συγκεκριμένα, το έργο της ανάπλασης της οδού Αιγίου συμβάλλει στη λειτουργική ενοποίηση της παλαιάς και της νέας πόλης του Ναυπλίου, έτσι ώστε να ομαλοποιηθούν οι δραστηριότητες που αυτή την στιγμή παρουσιάζουν μη ισόρροπη ανάπτυξη. Λαμβάνοντας χώρα σε μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης του Ναυπλίου, επιδιώκει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης δικτύου πεζοδρόμων, δικτύου ποδηλατοδρόμων και δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας για όλη την πόλη, προκειμένου να συνδέονται οι περιοχές κατοικίας της νέας πόλης με σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, ιστορικά σημεία της πόλης και να καταλήγουν στην παλιά πόλη.

Ο βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας ήσυχης και φιλικής διαδρομής για τον πολίτη της πόλης, είτε ποδηλάτη είτε πεζό, που θα τον προκαλέσει να την χρησιμοποιεί όλες τις ώρες της ημέρας κινούμενος μέσα στον αστικό ιστό για να φτάσει στο κέντρο της πόλης.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia