Δήμος Ναυπλιέων: 365 μέρες τον χρόνο στο πλευρό του πολίτη καταπολεμώντας τα κουνούπια

Συνεχίζεται σε όλη την έκταση του  Δήμου Ναυπλιέων η καταπολέμηση των κουνουπιών χωρίς διακοπή 365 ημέρες το χρόνο, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος.

Αναλυτικότερα,

ο Δήμος  Ναυπλιέων είναι από τους ελάχιστους φορείς που οι δειγματοληψίες και  καταπολέμηση δεν σταματούν ποτέ. Ήδη έχουν αρχίσει οι δειγματοληψίες και οι ψεκασμοί επί ευρημάτων. 

Επιφάνειες στάσιμων νερών σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου και της Πελοποννήσου γενικότερα, αποτελούν πιθανές εστίες κουνουπιών.

Ο φορέας υλοποίησης των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών στο Φυσικό περιαστικό και αγροτικό σύστημα της περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων προχωρεί σε επεμβάσεις μέσα στο αστικό περιβάλλον και συμπληρωματικά στο Φυσικό  περιαστικό και αγροτικό σύστημα.

Δεν εφαρμόζονται υπολειμματικοί ψεκασμοί στο αστικό περιβάλλον για την καταπολέμηση των ενήλικων κουνουπιών καθώς απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία. Κατόπιν συνεννοήσεως με την ανάδοχο εταιρία του έχουν εντατικοποιηθεί οι δειγματοληψίες και οι ψεκασμοί εστιών προνυμφών σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου κάτι το οποίο θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Τα συνεργεία έχουν πολλαπλασιαστεί και οι επεμβάσεις γίνονται καθημερινά.

Οι δημότες του Δήμου Ναυπλιέων θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτραατομικής προστασίας και μείωσης εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, όπως:  

  • Απομάκρυνση στάσιμων νερών από κήπους, αυλές, πιατάκια γλαστρών, δοχεία, παλιά ελαστικά ή όπου αλλού μπορεί να γίνουν εστίες αναπαραγωγής. Επιδιόρθωση διαρροών νερού από  σπασμένους σωλήνες και καθαρισμός των  φρεατίων και των υδρορροών.  

  • Σίτες σε πόρτες και παράθυρα.

  • Ανοιχτόχρωμα ρούχα με μακριά μανίκια και παντελόνια.

  • Τακτικό κούρεμα σε γκαζόν, γρασίδι, θάμνους κτλ.

  • Κάλυψη των βαρκών και σκαφών ώστε να μη μαζεύουν νερά.

  • Όχι άσκοπες μετακινήσεις κυρίως τις ώρες αιχμής της όχλησης (Νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα).

  • Χρήση εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών σκευασμάτων.

Παρακαλούνται οι Δημότες σε περιπτώσεις εντοπισμού σημαντικών εστιών λιμναζόντων υδάτων εντός του αστικού ιστού να επικοινωνούν με την ανάδοχο εταιρία με το 2752026080

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο