Μάγεψε η Χορωδία του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου στο βουλευτικο Νάυπλιου

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “George Best Costacos” παρουσιάσε στο Ναυπλιο την Πανεπιστημιακή Χορωδία “American University Chamber Singers” !

Μια μοναδική μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Τρίτης 21ης Μαίου όσοι παρευρέθηκαν στην καταμεστη αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Η Χορωδία τουAmericanUniversityChamberSingers υπό τη διεύθυνσητου μαεστρου DanielAbraham, που ήταν καλεσμένοι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, απο το φιλανθρωπικό ίδρυμα GeorgeBestCostacos.Την εκδήλωση παρουσιασε η ματινα αλεξακου και προλόγησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων κ. Ρούτουλας Κωνσταντίνος

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος  κ. Νικόλαος Φλώρος τόνισε τη σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων που ανάγουν τον πολιτισμό μεταξύ των δύο χωρών, προωθώντας την πολιτιστική διπλωματία.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιελάμβανε σπάνια έργα κλασσικού και μοντέρνου ρεπερτορίου από το Βυζάντιο μέχρι και τη σύγχρονη εποχή.

Στο τέλος της συναυλίας ο πρόεδρος του Ιδρύματος  κ. Νικόλαος Φλώρος απένειμε τιμητικά διπλώματατου ιδρύματος για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τη Φιλανθρωπία στον  Μητροπολίτη Νεκτάριο, στον μαέστρο DanielAbraham, στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο, στην διευθύντρια του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης κα Σταυρούλα Πανταζοπούλου, στον μαέστρο κ. Αθανάσιο Στρίκο, στην Διευθύντρια του Ελληνικού ωδείου Αργους κα Μεταξία Γκότση, Ματινα Αλεξακου και στην 30μελή Χορωδία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες απο το κοινωνικοπολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του Ναυπλίου.

Η εκδήλωση τέθηκε υπο την αιγίδα του Δήμου Ναυπλίου.

Η χορωδία ιδρύθηκε το 1934 από τον James McLain, τα Χορωδιακά Σύνολα του AmericanUniversity έχουν ακμάσει κάτω από την εξαιρετική διεύθυνση πολλών από τους πιοδιάσημους μαέστρους της περιοχής της Ουάσινγκτον, όπως: Paul Calloway, NormanScribnerVitoMasonPaulHillSondraProctorκαιEliseEisenhowerΥπό τηνκαθοδήγηση του Daniel Abraham από το 2000, το χορωδιακό πρόγραμμα τουΑμερικανικού Πανεπιστημίου συνεχίζει να ευημερεί και να διατηρεί την παράδοσή τουστην αριστεία στις μουσικές επιδόσεις στο χώρο των φιλελεύθερων τεχνών.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα GeorgeBestCostacosιδρύθηκε το 2009, με πρόεδρο στη Νεα Υορκη τον κ.Νικολαο Φλωρο και αντιπροεδρο Θεοδωρα Ζιωγκας και στην Ελλαδα τον πρόεδρο κ. Νικολαο Κωστακο & Ρουλα Σαραντου. Το Ιδρυμα διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσειςελλαδα και εξωτερικο ως φόρο τιμής στον ηθοποιό του BroadwayGeorge best costacos. Η Πανεπιστημιακή Χορωδία “AmericanUniversityChamberSingers”  παρουσιάσε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με χορωδιακή μουσική acappella υπό τη διεύθυνση του μαεστρου DanielAbraham. Στα πλαίσια της περιοδείας της η χορωδία θα εμφανισθεί επίσης στον Πειραιά, την Σύρο, τον Βόλο, την Κατερίνη, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο