Απριλίου 18, 2019

Μαζική κινητοποίηση για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Μεγάλη κινητοποίηση οργάνωσαν την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου η Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά, εργατικά σωματεία, πολλοί φορείς της πόλης, μαθητές σχολείων, έμποροι, εκπαιδευτικοί,, επαγγελματίες, φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Μητροπόλεως Αργολίδας και πολιτικές οργανώσεις,  για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο και την προσπάθεια να συρρικνωθούν περαιτέρω οι λειτουργίες του.

nosokomeio kostouros

Οι φορείς της πόλης ζήτησαν να σταματήσει η συνεχής υποβάθμιση του Νοσοκομείου, να καλυφθούν οι ελλείψεις στη στελέχωση και στις υποδομές και να μπει φρένο στην προσπάθεια που έχει δρομολογηθεί από το Υπ. Υγείας και την 6η ΥΠΕ να τεθεί εκτός εφημερίας το Νοσοκομείο με την δημιουργία ενιαίου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με έδρα το νοσοκομείο του Άργους.

Συνδικαλιστές και τοπικοί παράγοντες επισήμαναν ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να στοχεύει στον πυρήνα του προβλήματος που είναι η πολιτική της συρρίκνωσης και του κλεισίματος νοσοκομείων στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων, ενώ επισήμαναν και την σπουδαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικά πόλεις της Ελλάδος αλλά και πρωτεύουσα της Αργολίδας, το Ναύπλιο με τα εκατομμύρια Ελλήνων και ξένων τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

nosokomieio naup2

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Νοσοκομείου εν μέσω βροχής και που "σκόρπισε" λόγω της βροχόπτωσης πριν της ώρας της, επί της κεντρικής οδού Ασκληπιού, έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των φορέων που έλαβαν μέρος, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και ένα βροντερό "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ"

nosokomeio nau4

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών αποτελούμενη από μέλη του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

nosokomeio nau5

www.argolikeseidhseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 13:18

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia